van der Horst

WRC: Neuville pakt de leiding na sterke ochtendlus

Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville - Hyundai i20 Rally1
Thierry Neuville heeft op een machtige manier de leiding genomen in de Rally van Monte-Carlo. Dat is de opener van het WRC-Seizoen 2024. Hij ging voorbij Sébastien Ogier en Elfyn Evans die het virtuele podium vullen., respectievelijk op plaats drie en twee.
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Elfyn Evans - Toyota Yaris Rally1
Thierry Neuville (Hyundai) was meteen wakker op zaterdagochtend. De Belg wistte in één ruk bijna zijn hele achterstand uit met een fabelachtige tijd op de openingsproef, waar hij tien seconden sneller was dan de rest. Hij wipte daarbij over Sébastien Ogier (Toyota). De volgende proef ging naar de Fransman, waar Neuville met een tweede tijd ook voorbij Elfyn Evans (Toyota) ging. Evans vindt niet het ritme van de openingsdag en kampt ook met hybrideproblemen.

De Belg heeft nu een voorsprong van 5.1 seconden op Evans. Ogier volgt op 7.7 seconden 

Ott Tanak (Hyundai) en Adrien Fourmaux (Ford) rijden een beetje in het niemandsland op plaats vier en vijf. Fourmaux kreeg zelfs teamorders en ontving de instructie om belangrijke punten te scoren voor M-Sport.

Grégoire Munster (Ford) is opgerukt naar plaats zes. De Belg kon profiteren van een foutje van Andreas Mikkelsen, maar hij klokte ook een zeer sterke derde tijd op de openingsproef van de dag. Munster is bezig aan een mooi debuut voor M-Sport. Mikkelsen blijft wel in de buurt van de Belg, maar staat wel al vijf seconden in de min.

In WRC2 is Nikolay Gryazin het laken naar zich toe aan het trekken. Hij heeft nu een voorgift van 5.9 seconden op Pepe Lopez. Ook Yohan Rossel is nog niet uitgeteld, maar de Fransman staat wel al bijna een kwartminuut in het rood

Vanmiddag volgt dezelfde lus van deze ochtend. Vanavond worden de eerste punten uitgedeeld in het nieuwe puntensysteem. Ter herinnering: wie vanavond leidt, raapt al 18 punten op, de tweede 15 punten, de derde 13. Kanttekening: de rijders moeten wel zondag overleven, anders worden deze verzamelde punten afgetrokken..

Foto: Toyota Gazoo Racing & Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 27 januari 2024 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rallye Monte-Carlo.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons