van der Horst

Australië: Neuville pakt leiding over van Mikkelsen

Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Thierry Neuville - Hyundai i20 WRC
Het zag er goed uit voor Mikkelsen, Neuville en Hyundai tot twee lekke banden voor Mikkelsen en een voor Neuville in de 10de KP de rally op zijn kop zette. Neuville leidt nu de debatten, maar voelt de hete adem van de Toyota van Latvala in zijn nek.
Negen KP's op rij hebben ploegmaten Andreas Mikkelsen en Thierry Neuville de snelste chrono's gereden in hun Hyundai i20 WRC. De startorde van dag twee was in hun voordeel en het zou tot een schitterende strijd gekomen zijn tussen de twee Hyundai's.

Op de eerste KP op zaterdag won Neuville zijn derde KP op rij en de vierde van de rally en kwam terug tot op 15 tellen van Mikkelsen. Tot de Noor twee lekke banden kreeg in het begin van KP10 en maar één reservewiel bij had. Ook Neuville verloor tijd door een lekke band en moest het tot de service uitzingen zonder eerste versnelling. Hierdoor wist Latvala de 10de KP achter zijn naam te schrijven en komt terug tot op 6 seconden van onze landgenoot. Ook Tanak is wakker geschoten en schreef KP 11 achter zijn naam. Maar gezien deze schowetappe amper 1,3 km lang is, zijn de verschillen klein.
Neuville is nu de nieuwe leider met een kleine voorsprong van 6 seconden op Latvala, 22 op Meeke en 26 op de enige die hem nog van zijn derde vice titel kan houden.

Foto: WRC.com



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in FIA World Rally Championship op zaterdag 18 november 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Australië.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons