van der Horst

Argentinië: Neuville rukt verder op

Thierry Neuville - Hyundai i20
Thierry Neuville - Hyundai i20
Op zaterdagmiddag, na twaalf van de achttien klassementsproeven, blijft Ott Tänak de autoritaire leider in de rally van Argentinië. Thierry Neuville is naar de tweede plaats opgeklommen terwijl Sébastien Ogier nog altijd vijfde is.
  • Dreamdrive
Ott Tänak (Toyota Yaris) ging zaterdag onverwijld en overstoord verder. De Est nam in moeilijke omstandigheden de drie eerste besttijden voor zijn rekening en heeft nu een voorgift van bijna driekwart minuut op zijn dichtste belager. Dat is niet langer Kris Meeke (Citroën C3) maar wel Thierry Neuville (Hyundai i20) die dankzij een sterke tijd op de 40km lange proef van Rio Pintos voorbij de Brit ging. Neuville doorbrak ook nog de hegemonia van Tänak door een besttijd te klokken op de showproef Fernet Branca. Tänak reed zes besttijden op rij sinds vrijdag.

Meeke blijft wel in de buurt van de Belg - hij staat op 10 seconden - en ontdeed zich tegelijkertijd van Dani Sordo (Hyundai i20) en Sébastien Ogier (Ford Fiesta).

Die laatste heeft er maar een matige ochtend opzitten, met een verlies van ruim een halve minuut op diezelfde alnge scherprechter. De wereldkampioen is vijfde en staat al op bijna twee minuten van de leider en moet stilaan rekening houden met Andreas Mikkelsen (Hyundai i20) en Elfyn Evans (Ford Fiesta) die maar op een handvol seconden staan. Vooral die laatste raakt stilaan onder stoom.

Verliezers waren Esapekka Lappi (Toyota Yaris) die even van de baan ging met een verlies van driekwart minuut tot gevolg. Zonder die fout vocht hij nu voor een vijfde stek, maar hij is nu pas achtste. Craig Breen (Citroën C3) ging overkop. Het hoogst haalbare lijkt een plaats in de top tien, maar hij zal zich wel nog moeten reppen.

In WRC2 is er een nieuwe leider en die luistert naar de naam Kalle Rovanpera. Hij ging Pontus Tidemand voorbij die nog altijd tweede is.

Foto: Hyundai Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door Sandro Delaere in FIA World Rally Championship op zaterdag 28 april 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Rally Argentinië.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons