van der Horst

Zolder Superprix: Drie poles en vier podiumplaatsen voor familie Longin

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Dit weekend stond op Circuit Zolder de tweede meeting van het Belcar Endurance Championship 2019 op het programma, in het kader van de Zolder Superprix. Aan het stuur van de #11 Krafft Racing Norma M20 leken Bert Longin en Christoff Corten op weg naar een tweede seizoenszege, tot een ongelukkige aanrijding daar anders over besliste. Na een knappe inhaalrace kwam het duo uiteindelijk nog als achtste over de streep.
Start 2019 Belcar Zolder Superprix
Start 2019 Belcar Zolder Superprix
Het waren drukke tijden voor Bert Longin, afgelopen weekend in Zolder. Niet alleen werkte hij de drie uursrace voor de Belcar af, hij stond ook aan de start van de twee openingsraces van de Belgische Ford Fiesta Sprint Cup. Met succes overigens, want Longin scoorde er met bolide van Garage Feyaerts de pole en twee overwinningen. Veel tijd om van die zeges te genieten was er echter niet, want terwijl zijn Fiesta-kameraden aan hun podiumceremonie bezig waren stond Longin alweer op de grid voor de Belcar-race... om van op pole aan de wedstrijd te beginnen!

“Ja, een mens moet bezig blijven”, grinnikte Longin. “Tijdens de kwalificaties liep de Norma perfect, de jongens van Krafft Racing hadden opnieuw prachtig werk geleverd.”

Ook in de wedstrijd zelf liep het aanvankelijk heel vlot. Longin verzilverde zonder veel moeite zijn pole positie en toen de race na een paar ronden werd geneutraliseerd maakte het team van de safety car-periode gebruik om al een eerste pitstop af te werken. Longin viel even terug naar de 22ste plaats, maar met rondetijden die tot twee seconden sneller waren dan die van de leiders keerde hij al snel terug naar de kopgroep.

“We zaten op rozen”, analyseert Longin. “Eén pitstop achter de rug, een verwaarloosbare achterstand op de leider, dit hadden we altijd moeten winnen.”

Tot de Norma van Russell Racing in de Villeneuve spinde, vlak voor de aanstormende Longin.

“Ik probeerde hem nog te ontwijken door er rond te rijden, maar onze achtervleugels bleven nog net aan elkaar haken”, doet de Leuvenaar het relaas. “De schade was te groot om door te rijden, we verloren vier ronden met de herstellingen.”

Krafft Racing - Norma M20 FC
Krafft Racing - Norma M20 FC
Eens de Norma gerepareerd legde Christoff Corten er in de slotfase nog eens de zweep op en passeerde één voor één zijn concurrenten. Uiteindelijk ging de #11 Norma als achtste over de streep, en als vierde in de Belcar 1-klasse. In de algemene Belcar-tussenstand deelt de #11 Krafft Racing Norma de vierde plaats, in de Belcar 1-klasse staan Longin en co tweede.

“De snelheid was er duidelijk wel”, besluit Longin. “En ik denk niet dat we mogen klagen over het weekend. Pole in de Fiesta Cup, pole in de Belcar, twee zeges bij de Fiesta's en Stienes die bij de Nascar-races in Brands Hatch ook de pole en twee podiumplaatsen verovert. Veel beter wordt het niet!”

Persbericht Longin Press



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 3 juni 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Zolder Superprix.
  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons