van der Horst

24H Le Mans: BMW vanaf 2017 in LMP1?

BMW V12 LMR
BMW V12 LMR
Nadat Wolfgang Durheimer afgelopen weekend op de Nürburgring al duidelijk aangaf dat Bentley voor de algemene zege in de 24 uren van Daytona wil strijden met een prototype (LMP2 of DP), berichten diverse Duitse media nu dat BMW aan het overwegen is om een LMP1-programma op poten te zetten. Auto Motor und Sport geeft aan dat de Beierse constructeur momenteel actief een terugkeer naar Le Mans aan het overwegen is en dat er enkele hooggeplaatste figuren van de motorsportafdeling in de FIA WEC paddocks van Spa en Silverstone werden gespot. BMW zou dus Audi, Porsche, Toyota en Nissan kunnen vervoegen in de technisch meest hoogstaande autosportklasse.
  • LTF
BMW V12 LMR
BMW V12 LMR
Uiteraard is het nog vroeg dag en is er nog weinig concreet. Een eventuele instap zou ten vroegste kunnen plaatsvinden in 2017, het moment waarop de technische reglementen van de LMP1-klasse worden geëvalueerd en waarschijnlijk worden aangepast. BMW zou aansturen op een nog prominentere rol van de elektrische aandrijvingssystemen. Momenteel heeft de Duitse constructeur geen groot wereldwijd motorsportprogramma in zijn portofolio. Dergelijk project zou uiteraard een grote investering vragen, ook op het vlak van infrastructuur.

BMW V12 LMR
BMW V12 LMR
BMW’s enige algemene overwinning in de 24 uren van Le Mans dateert van 1999, toen het met de V12 LMR, die in samenwerking met Williams F1 werd ontwikkeld, het hoogste podiumschavot mocht beklimmen in La Sarthe. 


Foto's: Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in 24 Heures du Mans op woensdag 20 mei 2015.
  • VR Racing

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons