van der Horst

24H Le Mans: 24H Le Mans: Peugeot dan toch niet aan de start

Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
Begin dit jaar werkte Peugeot zijn shakedown met de 9X8 af en begon ook een race tegen de klok. Le Mans Endurance Management CEO Frederic Lequien kondigde aan dat de Franse constructeur alleen startrecht zou krijgen in Le Mans als men één van de voorgaande wedstrijden zou afwerken. De laatste kans zou begin mei zijn tijdens de 6 Hours of Spa, maar Peugeot liet vandaag weten deze deadline niet te zullen halen en dus Le Mans dit jaar zal missen.
Peugeot voegde er aan toe dat men op dit moment zich volledig gaat focussen op de pre-homologatie en de nodige testsessies gaat afwerken. Dit ook omdat, eens men de eerste wedstrijd afwerkt, de homologatie vast zit voor een aantal jaar, op een joker na, wat Toyota dit seizoen al gebruikte. Hiermee is de kans groot dat het debuut van 9X8 pas midden juli zal zijn, wanneer het FIA WEC richting Monza trekt.

Foto: Peugeot SportDit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in 24 Heures du Mans op vrijdag 25 februari 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons