van der Horst

24H Le Mans: Niet Nick Catsburg, wel Jean-Philippe Belloc springt in bij Larbre Compétition

Jean-Philippe Belloc
Jean-Philippe Belloc
Larbre Compétition was voor de 24 uren van Le Mans op zoek naar een derde rijder naast Pierre Ragues en Yutaka Yamagishi voor zijn Corvette C7.R. Paolo Ruberti, die oorspronkelijk voorzien was, blesseerde zich op het circuit van Hockenheim en moest forfait geven. Op de testdag nam naast de Nederlander Nick Catsburg ook Jean-Philippe Belloc het stuur van de Corvette van het Franse team. Deze laatste werd nu bevestigd als derde rijder voor de etmaalrace.
Labre Competition - Chevrolet Corvette C7-Z06
Labre Competition - Chevrolet Corvette C7-Z06
Belloc kent Larbre Compétition zeer goed want met hen betwistte hij al driemaal de 24 uren van Le Mans namelijk in 2001, 2011 en 2012. Nick Catsburg maakte nochtans indruk tijdens de testdag, maar de Nederlander beschikt niet over een sponsor en ziet het zitje hem ontglippen. Mogelijk mag hij later op het seizoen toch nog inspringen bij het Franse team als Ruberti nog niet beschikbaar moest zijn voor de resterende WEC races.  

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in 24 Heures du Mans op donderdag 9 juni 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • LTF

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons