van der Horst

24H Le Mans: Panoz stelt volledig elektrische Le Mans-bolide voor

Panoz GT-EV
Panoz GT-EV
Don Panoz is al sinds eind jaren '90 een grote fan van de 24 Uren van Le Mans en daardoor zagen we de voorbije jaren al enkele van zijn creaties aan het werk op het asfaltlint in La Sarthe. De 81-jarige stelde vandaag in de paddock zijn nieuwe geesteskind voor, een volledig elektrische racewagen, de Green4U Panoz Racing GT-EV gedoopt. Het doel is om met deze wagen in de nabije toekomst aan de start te staan als Garage 56-inschrijving, al gaf de ACO zijn zegen daarvoor hoegenaamd nog niet.
  • Dreamdrive
Don Panoz
Don Panoz
Don Panoz ging uit van het idee om eens iets anders te doen dan de anderen, zo verklaarde hij tijdens de persconferentie. Zo ontstond dus de conceptwagen GT-EV. Technisch gezien is het de bedoeling om met een volle batterij tien tot elf rondjes te rijden en dan tijdens een pitstop de batterij te wisselen. Het team brengt zo vier tot vijf van die batterijen mee en zullen deze dan herladen tijdens de wedstrijd zelf om zo niet constant met nieuwe exemplaren te moeten rijden. De snelheid (en dus ook rondetijden) zouden gelijk moeten lopen met de huidige GTE-wagens. In dat opzicht onthulde Don Panoz ook al dat de volgende stap een straatversie zal zijn van de conceptwagen die we vandaag te zien kregen. Wordt dus hopelijk vervolgd...

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op donderdag 15 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons