van der Horst

24H Le Mans: Porsche bevestigt Le Mans-winnaar Marc Lieb als officieuze reservepiloot

Marc Lieb
Marc Lieb
Porsche-teamchef Andreas Seidl bevestigde dat het LMP1-team Marc Lieb achter de hand houdt als reservepiloot. De regerend FIA WEC-kampioen en meest recente Le Mans-winnaar verloor eind vorig jaar zijn zitje bij Porsche, maar bleef wel aan boord bij de Duitse constructeur. Hoewel Lieb geen wedstrijden meer afwerkte op de laatste generatie Porsche 919 Hybrid, was de Duitser wel betrokken bij de meest recente test met de bolide, de laatste privé-test voor de 24 Heures du Mans.
Andreas Seidl
Andreas Seidl
In Le Mans zal Marc Lieb aanwezig zijn om in te springen, moest een van de zes vaste rijders niet kunnen deelnemen, zo bevestigde Andreas Seidl in Spa-Francorchamps aan onder meer Autosport.be. "Zoals je weet hebben we officieel, volgens de reglementen, geen reserverijder; het is niet toegelaten. Natuurlijk hebben we een zeer sterke kerel klaarstaan in de achtergrond, in de persoon van Marc Lieb. Hij kan inspringen moest er iets gebeuren in de de week van Le Mans, maar nogmaals: het is aan de stewards om te beslissen of hij de toelating krijgt (om te starten n.v.d.r.)."

Eerder op de dag bevestigde Porsche ook dat Lieb gereden had tijdens de afgelopen endurance-test in Spanje. Het was de eerste keer dat de Duitser actief testte met de Porsche 919 Hybrid spec. 2017.

Lees ook: Is Porsche klaar voor Le Mans? Monstertest van 8500 kilometer in Spanje!

Foto's: Niels Vaeck & Porsche AG  • MF Racing

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons