van der Horst

24H Le Mans: Vaillante Rebellion verliest derde plaats algemeen

Vaillante Rebellion Racing - Oreca 07
Vaillante Rebellion Racing - Oreca 07
Nelson Piquet Jr., David Heinemeier Hansson en Mathias Beche zijn hun derde plaats algemeen (tweede in LMP2) in de 24 Uren van Le Mans kwijt na een diskwalificatie. Vaillante Rebellion had een gat gemaakt in het bodywork om makkelijker aan de startmotor te kunnen, er waren op dat vlak wat problemen vroeg in de race en het team deed dit om de auto sneller aan de praat te krijgen na de stop. Zonder het gat, moest telkens het bodywerk aan de achterkant van de wagen gedemonteerd worden bij elke pitstop.
  • Shopa
Jackie Chan DC Racing - Oreca 07 Gibson, 2de plaats LMP2
Jackie Chan DC Racing - Oreca 07 Gibson, 2de plaats LMP2
Wat ook niet in hun voordeel sprak was het feit dat ze nog voor de technische controle na afloop van de wedstrijd dit probeerden te maskeren. De officiële reden voor de diskwalificatie is het rijden met niet-gehomologeerd bodywork. Hierdoor pakt Jackie Chan DC Racing de dubbel in LMP2 en de tweede en derde plek algemeen. Tristan Gommendy, David Cheng en Alex Brundle schuiven immers een plaatsje op net achter de zusterwagen die de zege pakte in LMP2 en zelfs een tijdje aan de leiding reed.

Foto's: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in 24 Heures du Mans op maandag 19 juni 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Heures du Mans.
  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons