van der Horst

24 Hours of Zolder klaar voor nieuw duel tussen GT-bolides en prototypes

Start 2018 Belcar New Race Festival
Start 2018 Belcar New Race Festival
Circuit Zolder heeft zopas de deelnemerslijst vrijgegeven voor de 41ste uitgave van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder, het hoogtepunt op de kalender van het Belcar Endurance Championship. Op die lijst prijken 46 wagens, waaronder vooral ook enkele leuke versterkingen die kunnen meestrijden voor de algemene podiumplaatsen.
Opvallend is natuurlijk dat enkele toppers hun eieren niet in dezelfde mand leggen. Eerder vanavond maakte Autosport.be al bekend dat Anthony Kumpen, Bert Longin en Tom Boonen niet alleen zullen instappen in de Porsche 991 van PK Carsport, maar ook een Wolf Tornado ter beschikking krijgen, onder meer samen met fabrieksrijder Ivan Bellarosa. Zij zijn niet de enigen, want ook Marc Goossens combineert volgende week zijn Norma M20FC met de Chevrolet Camaro TA2 van Braxx Racing.

De 41ste editie van de 24 Uur van Zolder wordt een rechtstreeks duel tussen de prototypes uit Belcar 2 en de GT-wagens uit Belcar 1, maar de meeste kwantiteit vinden we daarentegen in Belcar 3. Twaalf wagens zullen strijden voor de zege in de categorie, waaronder zes GT4-bolides die het opnemen tegen een gevarieerde tegenstand. In Belcar 1 staat de teller op elf, zowel in Belcar 2 als in Belcar 4 tellen we acht deelnemers. De Belcar 5-categorie doet het tot slot met zeven inschrijvingen.

--- DEELNEMERSLIJST ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER (PDF) ---
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Belcar Endurance op vrijdag 3 augustus 2018.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons