van der Horst

24H Nürburgring: Drie merken vechten voor de zege

Phoenix Racing Audi #4
Phoenix Racing Audi #4
Op een kleine vijf uur van het einde vinden we nog steeds drie wagens binnen dezelfde ronde die strijd leveren voor de zege. De #4 Phoenix Racing Audi R8 van Haase/Rast/Mamerow/Winkelhock heeft momenteel de leiding, op korte tijd gevolgd door de #1 Black Falcon Mercedes SLS van Bleekemolen/Simonsen/Menzel/David Arnold en de #20 Team Schubert BMW van Klingmann/Baumann/Hürtgen/Tomczyk. Op één ronde volgt dan de #44 Falken Motorsports Porsche van Henzler/Dumbreck/Ragginger/Imperatori. Tijdens de nacht moesten beide MarcVDS BMW's de handdoek gooien.
#44 Falken Motorsports Porsche
#44 Falken Motorsports Porsche
De problemen bij MarcVDS begonnen rond middernacht toen de #26 moest binnenkomen voor een reparatie. Twee uur daarna werden de problemen echter nog veel groter, Bas Leinders kwam net als hij voorbij een Mercedes SLS wou gaan twee langzamere auto's tegen en kwam met de BMW op het gras terecht. Hij verloor de auto en beëindigde de wedstrijd in de vangrails. Ook de andere BMW van het team, de #25 met op dat moment Marco Wittmann achter het stuur, kwam in de problemen. Rond half twee vannacht werd de leider in het DTM-kampioenschap aangetikt door een andere deelnemer en ook die auto was te zwaar beschadigd om verder te rijden.

#202 Toyota GT86 Cup Muytjens/Brody/Barbaro/Dujardyn
#202 Toyota GT86 Cup Muytjens/Brody/Barbaro/Dujardyn
Nog een team dat beide auto's verloor was het Dörr Motorsport team, dat in de beginfase nog de wedstrijd domineerde. De #202 Toyota GT86 Cup met de bijna volledig Belgische equipe Muytjens/Brody/Barbaro/Dujardyn blijft wel zijn rondjes afmalen, de auto ligt net buiten de top 100 maar is wel zevende in zijn klasse.

Foto's: Arne Simons



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons