van der Horst

24H Nürburgring: McLaren aan de leiding na turbulente beginfase

Start 24H Nürburgring 2014
Start 24H Nürburgring 2014
De van pole gestartte Dörr Motorsport McLaren #66 in handen van Kevin Estre kon in de beginfase dankzij zijn zachte banden meteen een klein kloofje slaan op de Marc VDS BMW met onze landgenoot Maxime Martin aan het stuur. De Fransman zat echter na vier ronden al door die zachte banden heen en wanneer de McLaren de pits opzocht, zagen we Martin de leiding logischerwijze overnemen. De openingsfase van de wedstrijd werd echter gekenmerkt door bijzonder veel incidenten, met meer dan 160 auto's aan de start op een relatief smalle baan als de "Groene Hel" is zoiets niet verrassend.
#44 Falken Motorsports Porsche
#44 Falken Motorsports Porsche
Wel verrassend was dat ook de erg ervaren Maxime Martin in de fout ging in de NGK chicane. Door zijn uitstap in het grind en de extra pitstop tuimelde hij in het klassement buiten de top 30. Ook de Rowe Racing Mercedes SLS GT3 #23 en de tweede Dörr Motorsport McLaren, ook twee favorieten voor de algemene zege, kwamen al in de problemen. Zij konden wel hun weg vervolgen, maar verloren alvast veel tijd in de beginfase.

Phoenix Racing Audi #3
Phoenix Racing Audi #3
De Phoenix Racing Audi #3 met daarin onder andere Laurens Vanthoor ging er na net geen anderhalf uur dan weer hard af. De R8, met op dat moment Marc Basseng achter het stuur, brak plots uit en vloog daarbij maar liefst twee keer de vangrails in alvorens achterwaarts in een bandenmuur tot stilstand te komen.



#202 Toyota GT86 Cup Muytjens/Brody/Barbaro/Dujardyn
#202 Toyota GT86 Cup Muytjens/Brody/Barbaro/Dujardyn
Na een kleine drie uur had de Marc VDS BMW #25 zich al terug opgewerkt naar de vijftiende plaats, de andere BMW van het team rijdt probleemloos rond op de vierde plaats. De #66 Dörr McLaren van Estre/Kox/Mullen/Parente staat op een lichtjes afwijkende pitstopstrategie en heeft nog steeds de leiding vóór de #4 Phoenix Racing Audi R8 van Haase/Mamerow/Rast/Winkelhock. De #14 Mercedes SLS van Black Falcon met daarin onze Noorderbuur Yelmer Buurman bezet de derde plaats. Met de MarcVDS BMW op de vierde plaats vinden we dus net als tijdens de kwalificatie vier verschillende merken aan de top.

Foto's: Arne Simons



  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons