van der Horst

24H Spa: GPR onthult ‘Art Car’ (+ Foto's)

GPR Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
GPR Aston Martin Racing - Aston Martin Vantage GT3
Eens om de zoveel tijd neemt een team of constructeur nog eens een initiatief om ter gelegenheid van een groot evenement zijn wagen onder handen te laten nemen door een kunstenaar, en dit om als eindresultaat een zogeheten ‘Art Car’ te bekomen die steeds voor de nodige extra aandacht zorgt. Voor de 24 uren van Spa 2013 heeft GPR AMR net dat gedaan door de Pro-Am Aston Martin Vantage GT3 die bestuurd zal worden door Bert Redant, Pierre Grivegnée, Michael Schmetz en Sarah Bovy in een opvallende kleedje te laten steken door de Luikse kunstenaar Frédéric Plateus.
GPR - Aston Martin DBRS9 2011
GPR - Aston Martin DBRS9 2011
Vorig jaar moest de Ardense etmaalrace het nog stellen zonder dergelijke ‘Art Car’, maar enkele jaren terug tijdens de editie 2011 kwamen de troepen van Pino Sperlinga ook al eens met een opvallende Aston Martin DBRS9 GT3 aan de start. Destijds werd de opvallende bestickering ontworpen door Luis Salazar (zie foto).




GPR AMR - Aston Martin Vantage V12 GT3 #100
GPR AMR - Aston Martin Vantage V12 GT3 #100
Naast de opmerkelijk bolide van het Belgische viertal werd ook de Pro-wagen van het team voorgesteld, deze bolide met startnummer #100 (verwijzend naar de 100e verjaardag van het merk Aston Martin) moet een gooi doen naar de algemene zege met niemand minder dan AMR-fabrieksrijders Darren Turner en Jamie Campbell-Walter en onze eigenste kersverse Le Mans winnaar Bertrand Baguette achter het stuur.





Foto's: Georges De Coster & Vincent Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 19 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons