van der Horst

24H Spa: Müller/Klingmann/Piccini bemannen derde Marc VDS BMW

Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #14
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #14
Dat Marc VDS de grote middelen inzet voor de 24 uren van Spa was al langer geweten, het team uit Gosselies zet dan ook een derde wagen in ter gelegenheid van het hoogtepunt van de Blancpain Endurance Series. De BMW Z4 GT3 met startnummers #3 en #4 komen vanzelfsprekend ongewijzigd aan de start en dit met respectievelijk Maxime Martin – Bas Leinders – Yelmer Buurman en Markus Palttala – Nick Catsburg – Henri Moser achter het stuur. Wagen #14 zal tijdens de grootste race van België de sporen worden gegeven door niemand minder dan Andrea Piccini, Jörg Müller en Jens Klingmann, rijders die elk met de ondersteuning van BMW Motorsport bij Marc VDS Racing Team werden ondergebracht.
  • LTF
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #14
Marc VDS Racing Team - BMW Z4 GT3 #14
Met het trio Müller/Klingmann/Piccini heeft de wedstrijd er weer een favoriet bij. Zowel Müller (1996) als Piccini (2012 – Audi) wonnen in het verleden reeds de Ardense klassieker, hebben veel ervaring en weten dus wat van hen verwacht wordt. De 23-jarige Jens Klingmann is dan weer een jong talent dat door BMW onder de vleugels werd genomen, de youngster nam al meerdere malen deel aan de 24U van de Nürburgring voor BMW-teams en komt in de ADAC GT Masters uit voor Team Schübert.
 
Bas Leinders, Team Principal
“Zoals iedereen wel weet is dit de belangrijkste wedstrijd van het jaar voor het team, in het bijzonder voor Marc van der Straten. Dit is er één die we echt willen winnen – zo eenvoudig is dat. Zowel Jörg als Andrea hebben hier al een keer op het hoogste podiumtrapje gestaan, dat is zeker een bonus. Het team heeft wat harder moeten werken om alles klaar te krijgen, maar we zijn sterk genoeg om dat te kunnen bewerkstelligen. We hebben ook beroep gedaan op een paar kerels waar we in het verleden al mee samenwerkten, om in de best mogelijke omstandigheden aan de start te kunnen komen. En de komst van een extra sponsor is altijd een goede zaak. Het merk ‘Marc VDS’ zit duidelijk in de lift, dat wordt bewezen door nieuwe vrienden en sterke partnerships, relaties die ook na dit seizoen zullen verder gaan.”

Foto's: Marc VDS Racing TeamDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op donderdag 18 juli 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons