van der Horst

24H Spa: Nabeschouwing Aston Martin brussels by GPR Racing

Eind juli is de traditionele datum van de Total 24 Hours of Spa, een evenement dat Aston Martin Brussels by GPR Racing opnieuw met rood in de agenda had aangekruist. Er werd dan ook zwaar ingezet op de klassieker in de Ardennen: op de eerste Aston Martin Vantage V12 werd de Belgische sterrijder Bertrand Baguette gekoppeld aan fabrieksrijders Darren Turner en Jamie Campbell-Walter, terwijl de tweede auto, de erg originele en oogstrelende ‘Art Car’ van deze 24 Uur, werd bestuurd door Bert Redant, Michaël Schmetz, Pierre Grivegnée, vaste waarden in het BRCC, en uiteraard ook de charmante Sarah Bovy. Op de eerste auto, het exemplaar dat werd ingezet in de Pro-Cup, waren de ambities erg duidelijk: sterk presteren in de kwalificatie en vervolgens naar de zege proberen te rijden. De tweede auto, die werd ingezet in Pro-Am, zou proberen om met constante prestaties naar een podium in de klasse te rijden. Het Belgische team was duidelijk op weg naar een opmerkelijke prestatie in Francorchamps, maar werd in erg warme temperaturen geplaagd door pech op beide auto’s.
  • Powercars
“Het weekend was nochtans fantastisch begonnen”, begon Pino Sperlinga, teambaas bij GPR Racing. “Bertrand draaide een fabelachtige zevende tijd tijdens de super pole, en ook tijdens de race waren we niet uit de kopgroep weg te slaan. Na enkele uren wedstrijd lagen we vierde, vooraleer we plots te kampen kregen met een probleem aan de motor. Ondanks onze sterke prestatie tot dan toe, mochten we een kruis maken over een geweldig resultaat. Op de tweede auto van het team, de beeldschone ‘Art Car’, kenden we in de beginfase weliswaar enkele kleine problemen met een cardan, maar eigenlijk ging alles verder heel goed. Omstreeks middernacht moest Sarah Bovy echter plots vertragen door een tot nu toe ongekend probleem. Ze werd vervolgens onbesuisd aangereden door een Ferrari bij het aanremmen van les Combes. Brute pech dus, maar volgend jaar is er weer een editie van de 24 Uur!”

Aston Martin Brussels by GPR Racing concentreert zich nu opnieuw op het Belgian Racing Car Championship. Het trio Bert Redant, Damien Dupont en Tim Verbergt zal proberen om de Belgische titel te grijpen tijdens de wedstrijd in Francorchamps, begin september, en de afsluiter in Zolder midden oktober. Alles zal er dan ook aan gedaan worden om het seizoen 2013 winnend af te sluiten!  • Heinz Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons