van der Horst

24H Spa: ART GP tracht zwaar gecrashte McLaren te herstellen

ART GP - McLaren MP4-12C
ART GP - McLaren MP4-12C
ART Grand Prix zal de eerder vandaag gecrashte bolide van Nicolas Lapierre, Gregoire Demoustier en Alvaro Parente naar alle waarschijnlijkheid hersteld krijgen in de aanloop naar de race op zaterdag. Parente werd bij het dubbelen van een tragere deelnemer gehinderd, verloor daarna de controle over zijn McLaren MP4-12C en belandde hard in de vangrail bij het uitkomen van Pouhon. De vangrail was dermate beschadigd dat de sessie niet meer werd hernomen met nog 20 minuten op de klok.
De McLaren zelf kwam niet meer in actie vandaag en wordt in de box van ART Grand Prix opnieuw opgebouwd. Hoewel een eerste inspectie van de potente Britse GT niet veel goeds beloofde, bleek de carbon monocell toch nog intact te zijn. De wagen werd dan ook volledig gestript aan de beschadigde kant en vervolgens terug vanaf de basis opgebouwd.  

Naar alle verwachting zal de herstelde wagen bij de warm-up voor het eerst opnieuw op de piste verschijnen en dus de leidersplaats in de puntenstand bij de teams kunnen verdedigen. Immers de #98 kwalificeerde zich niet voor de Super Pole van morgenavond en mocht gezien de rijdersbezetting sowieso niet deelnemen aan de daaropvolgende Bronze Test. Alvaro Parente werd overigens afgevoerd naar het ziekenhuis, maar bij de uitgevoerde onderzoeken werden geen ernstige verwondingen vastgesteld.


Foto's: Martijn Wouters



Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op vrijdag 25 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons