van der Horst

24H Spa: Fabrieksrijders versterken Pro-Am teams

Pro GT by Alméras - Porsche 911 GT3-R
Pro GT by Alméras - Porsche 911 GT3-R
De afgelopen dagen maakten diverse teams hun line-up voor de 24 uren van Spa bekend. Naast de gekende piloten viel er ook de komst van een aantal fabrieksrijders te noteren, niet bij de Pro’s – want daar zijn het de vaste trio’s die het etmaal moeten volmaken – maar wel in de populaire Pro-Am Cup, waarin sommige wagens best wel eens ver zouden kunnen geraken in het algemene klassement.
  • Dreamdrive
Een van de opvallendste namen die het veld vervoegt is Audi LMP1 fabriekspiloot Marco Bonanomi. De Italiaan werd in 2012 nog achtste aan het stuur van een WRT Audi, maar stap ditmaal in op een wagen van een concurrerende constructeur. Samen met de vaste tandem Eric Dermont – Franck Perera (Silverstone polesitter) en hun ELMS-collega Lucas Lasserre, komt Bonanomi namelijk in actie op een Porsche 911 GT3-R van het Franse Pro GT by Alméras, waarop hij ook morgen ter gelegenheid van de testdag aan het werk te zien zal zijn.

TDS Racing - BMW Z4 GT3
TDS Racing - BMW Z4 GT3
Ook bij TDS Racing, dat afgelopen weekend nog met de Pro-Am winst ging lopen in Paul Ricard, worden er twee kleppers binnengehaald. Zo zal de pijlsnelle Fransman Olivier Pla, Nicolas Armindo, Eric Clèment en Benjamin Lariche versterken op de BMW Z4 GT3 #10, terwijl Nick Catsburg en Henry Hassid op de #12 het gezelschap krijgen van BMW-fabrieksrijder Jens Klingmann en 2012 ELMS kampioen Pierre Thiriet.

Paul Ricard: De vrije trainingen in beeld gebracht
Tot slot gaf Aston Martin Darren Turner onderdak bij MP Motorsport, waar de Brit zijn landgenoten Richard Abra (tevens AMR-fabrieksrijder), Joe Osborne en teameigenaar Mark Poole zal bijstaan. Ook Pedro Lamy verschijnt aan de start, maar dan op de zwart-gele Leonard Motorsport Vantage V12. De polesitter van vorig jaar, Stefan Mücke, werd reeds bevestigd terug te zullen keren naar Beechdean Motorsport.

Foto's: Vincent WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 1 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Shopa

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons