van der Horst

24H Spa: Mahy herstelt goed - woorden van dank aan hulpdiensten en baanposten

Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Kessel Racing - Ferrari 458 Italia GT3
Marcus Mahy, de piloot die afgelopen zaterdag de aanleiding was voor het onderbreken van de 24 Hours of Spa herstelt goed; dat nieuws maakte SRO Motorsports Group vanavond bekend middels een kort persbericht. Ongeveer een derde ver in de race crashte Mahy hard nadat zijn Kessel Racing Ferrari in aanraking kwam met een gelijkaardige bolide van het GT Corse by Rinaldi-team.
  • LTF
c421e7836eca37d14068868d2b24c1134fbcd89d.jpg
De Britse rijder, die in het verleden omschreven werd als iemand die met respect met het materiaal omgaat en geen onnodige risico's neemt, onderging gisteren een operatie, naar verluidt aan de schouder, nadat hij op zondag ontwaakte uit de kunstmatige coma. We benadrukken nogmaals dat Mahy reageert op prikkels van de artsen en in staat is ledematen te bewegen. Ook de medische ploegen, de interventieploegen en de baancommissarissen konden overigens rekenen op een speciale dank vanwege hun professionaliteit. In een brief ondertekend door onder meer François Cornelis, Stéphane Ratel, Roland Bruynseraede, Xavier Schene, Laurent Gaudin en Yves Bacquelaine wordt onderlijnd dat het ongeval geen fatale afloop kende dankzij de goede inspanning van eerder vermelde teams.
Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Blancpain GT Endurance op dinsdag 29 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons