van der Horst

24H Spa: Na 16H: WRT en Marc VDS vechten voor elke seconde

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Met nog 8 uren op de klok leidt de Belgian Audi Club Team WRT Audi R8 LMS ultra #1 van Laurens Vanthoor, René Rast en Markus Winkelhock nog steeds de Total 24 Hours of Spa. De wedstrijd staat nog altijd volledig in het teken van de strijd tussen bovenvermelde Audi en de resterende Marc VDS Racing BMW Z4 GT3 #77 van Markus Palttala, Dirk Werner en Lucas Luhr. Afhankelijk van het spel van de pitstops, wisselen beide wagens elkaar af aan de kop van het veld.
  • Powercars
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Marc VDS Racing - BMW Z4 GT3
Terwijl de Audi #1 na het hervatten van de race gisterenavond stilaan kon wegrijden van de BMW #77 met net wat meer rauwe snelheid – iets waar de nieuwe Balance of Performance ongetwijfeld voor iets tussenzit – keerde het tij halverwege de nacht wanneer het MVDS trio traag maar zeker seconden begon terug te pakken. Bij het ochtendgloren was het verschil tussen beide wagens (indien de Audi op kop reed) van 50 naar 35 seconden herleid, terwijl men tegelijk probeert een pitstop te winnen ten opzichte van de Audi tegen het einde van de race.

Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Belgian Audi Club Team WRT - Audi R8 LMS ultra
Audi en meer bepaald WRT is overigens bezig aan een ware demonstratie, met alle drie de Pro wagens momenteel in de top 4, doch de #2 van Le Mans winnaars Lotterer-Tréluyer-Fässler en de #3 van Mies-Stippler-Nash kunnen het tempo van de koploper niet evenaren, waarbij vooral Nash de zwakste schakel is op de #3. Ook de Saintéloc Audi #26 (Ortelli/Guilvert/Sandström) presteert nog steeds foutloos, doch kon naarmate de nacht vorderde zich niet meer mengen tussen de Belgische Audi’s.

HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
HTP Motorsport - Mercedes SLS AMG GT3
Bij HTP Motorsport mag men inmiddels afscheid nemen van enige zege ambities, met de Mercedes #86 van Maxi Buhk, Maxi Götz en een verrassend sterke Jazeman Jafaar op P6 (+3 ronden), en de #84 van Nico Verdonck, Bernd Schneider en Harold Primat in negende stelling. De SLS AMG GT3 beschikt niet over de nodige snelheid en de Duitse equipe lijkt tevens wat consistentie te missen.

24H Spa: Start van de 66e editie
De Bentley’s zijn na de pech in de openingsfase inmiddels al weer opgerukt naar de top 20, met de #7 van kampioenschapsleiders Guy Smith, Steven Kane en Andy Meyrick op P13. ART Grand Prix heeft inmiddels beide wagens in het opgavepark staan, nadat ook de #99 deze nacht na een kleine brand strandde naast de piste, de Franse equipe verliest dan ook de leiding in het kampioenschap bij de teams.

Scuderia Villorba Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Scuderia Villorba Corse - Ferrari 458 Italia GT3
Villorba Corse (Ferrari) is nog steeds de primus in Pro-Am (achtste algemeen), en zag bij het ochtendgloren zijn voornaamste uitdager, de TDS Racing BMW Z4 GT3 van onder meer Nick Catsburg en Jens Klingmann wegvallen nadat Henri Hassid de wagen in de muur parkeerde.

Van alle piloten die gisteren betrokken waren bij de verschillende zware crashes in de openingsfase, verblijft enkel Marc Mahy (Kessel Ferrari #111) nog steeds in het ziekenhuis.

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Blancpain GT Endurance op zondag 27 juli 2014 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • St. Paul

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons