van der Horst

24H Spa: Nachtkwalificatie wijzigt niets

24H Spa: De avondkwalificaties in beeld gebracht
De 75 minuten durende nachtkwalificatie bracht geen verandering in het klassement van de top 20. Maxime Martin zette opnieuw een Marc VDS BMW bovenaan de tabellen, maar bleef wel meer dan een seconde boven de tijd die Werner eerder op de avond neerzette. Verder verliep de nachtkwalificatie rustig, enkel de Boutsen Ginion McLaren #16 en de Jaguar zorgden voor een gele vlagsituatie door de berm van het circuit op te zoeken.
  • MF Racing
Lange tijd gebeurde er weinig tijdens de nachtkwalificatie en de tijden lagen beduidend hoger dan deze gereden in de eerste sessie. De koppositie was geruime tijd in handen van de ISR Audi tot Maxime Martin verse banden liet opleggen en eerst een ronde in 2:20.293 liet optekenen om vervolgens er nog een 2:20.606 uit te persen. De eerste sessie was dus bepalend was voor het vastleggen van de 20 wagens die aan de superpole mogen deelnemen. Na Martin ging de tweede snelste tijd in de nachtkwalificatie naar de Bentley #7 die de ISR Audi en de Saintéloc Audi #26 voorbleef.

Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
Boutsen Ginion Racing - McLaren MP4-12C GT3
Pech was er voor het Boutsen Ginion Racing dat eerst de wagen #16 de banden zag ingaan en daarna de #15 moest binnenroepen omdat de achterlichten niet werkten. Ook de Jaguar zorgde er nog voor dat de gele vlaggen moesten bovengehaald worden door van de baan te gaan. VDS Racing ziet zijn twee wagens naar de superpole gaan en WRT Audi ziet zijn drie Pro Cup wagens morgen in actie komen. Ook de drie HTP Mercedes bolides schuiven door naar de superpole, maar toch stelde het merk met de ster voorlopig lichtjes teleur; de snelste wagen van het team moest zich tevreden stellen met de voorlopig zevende tijd. Bij Nissan mag men dan weer best tevreden zijn dat beide bolides bij de twintig snelste behoorden.

Foto's: Martijn Wouters  • Qvick Motors

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons