van der Horst

24H Spa: Frank Stippler schenkt WRT en Audi de pole

Frank Stippler
Frank Stippler
Tijdens een erg spannende en intense Super Pole-sessie was het enigszins verrassend Frank Stippler die de #2 WRT Audi naar de pole reed. Kevin Estre kwam in zijn #58 Von Ryan McLaren slechts zeventien duizendsten van een seconde tekort, derde algemeen en eerste Pro-Am wagen was Andrea Piccini in de #11 Kessel Racing Ferrari. De uitslag is wel nog niet definitief daar voor alle deelnemers de track limits momenteel worden gecontroleerd door de koersdirectie.
  • Shopa
Marc VDS BMW Z4 GT3
Marc VDS BMW Z4 GT3
De snelste Belg tijdens de Super Pole was Maxime Soulet in de #8 M-Sport Bentley op de vijfde plaats, hij eindigde net voor de #1 WRT Audi van Laurens Vanthoor. De BMW's van Marc VDS eindigden op de achtste en twaalfde plaats, Nick Catsburg in het #46 exemplaar was sneller dan onze landgenoot Maxime Martin in de #45. Beiden waren wel op hun beurt dan wel weer sneller dan de #9 ROAL Motorsport BMW, waarin Bruno Spengler tijdens de Super Pole de honneurs waarnam en uitkwam op een dertiende tijd.

Frank Stippler: "Ik ben erg blij om in zo'n competitief veld als dit de pole te pakken! De auto voelde meteen goed op nieuwe banden en ik ben tevreden over de huidige afstelling die we hebben."

Von Ryan Racing McLaren 650 S GT3
Von Ryan Racing McLaren 650 S GT3
Kevin Estre: "Na mijn crash van gisteren leverde het team erg goed werk om de auto weer in orde te krijgen. We moesten wel een sessie laten schieten daardoor maar we eindigen vandaag alsnog als tweede en vierde. We hebben wat nieuwe dingen uitgeprobeerd op de McLaren voor deze Super Pole, dingen die we niet eerder hadden gedaan, en die blijken goed te werken."


Andrea Piccini: "Kessel Racing zorgde voor een perfecte Ferrari. Er was echt heel veel grip vandaag, veel meer als gisteren, ik was echt verwonderd daarover toen ik buitenreed."

--- UITSLAG SUPER POLE 24H SPA 2015 (PDF) ---

Foto's: Arne Simons, Georges De Coster, Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 24 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons