van der Horst

24H Spa: Nieuwssprokkels uit de paddock (4)

Yelmer Buurman en Nico Verdonck
Yelmer Buurman en Nico Verdonck
Vandaag staat in Spa voor de deelnemers aan de etmaalrace de superpole op het programma, en die is dan ook nog eens enkel gereserveerd voor de 20 snelste bolides van gisteren. De piloten kwamen wel allemaal opdagen voor persbabbels, briefings met hun ingenieur of gewoon om wat rond te hangen bij hun mecaniciens. Wij deden een rondje in de paddock en spraken met enkele van hen.
ISR Racing Audi R8 LMS Ultra
ISR Racing Audi R8 LMS Ultra
Frédéric Vervisch: "Gisteren werd mijn snelste tijd tijdens de kwalificatie geschrapt, anders waren we de beste 'oude' Audi geweest. Jammer, ik heb de onboard beelden bekeken en ik ging niet over de witte lijn, de straf was dus mijns inziens onterecht, maar goed. Maar zelfs met die tijd waren we nipt niet tot in de top 20 en dus de superpole geraakt."


Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3
Black Falcon Mercedes SLS AMG GT3
Nico Verdonck: "De weersvoorspellingen lijken niet zo goed voor de wedstrijd, maar anderzijds wordt het voor ons Pro-piloten makkelijker om in de regen de Am-piloten in te halen. Dat is mijn persoonlijke mening omdat dan het verschil ook groter is. Onze Mercedes is zeker niet slecht in de regen, dus van mij mag het gerust regenen."


Yelmer Buurman: "Momenteel concentreer ik mij op de super pole waar we straks aan mogen deelnemen. Ik ga die zelf rijden, ik hoop op een goede prestatie want de auto is eigenlijk al voor een groot deel afgesteld voor de wedstrijd zelf."

Lucas Luhr
Lucas Luhr
Lucas Luhr: "We hebben geen specifieke set-up voor de superpole op onze Marc VDS BMW, straks zal Nick Catsburg die voor zijn rekening nemen. Als er morgen lichte regen valt kunnen we lange tijd op slicks door blijven rijden, wat misschien bepaalde amateurpiloten niet zullen riskeren. En de baan droogt hier bovendien heel snel op omdat er heel veel verkeer is. Voor mij maakt het geen verschil wat het weer wordt, het is toch voor iedereen hetzelfde."

Foto's: Arne Simons & Martijn WoutersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Arne Simons in Blancpain GT Endurance op vrijdag 24 juli 2015 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons