van der Horst

24H Spa: Piloten Curbstone Corse gekend

AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
Zoals we reeds eerder meldden was het voor Curbstone-bezieler Patrick Van Glabeke een droom om deel te nemen aan de 24 Hours of Spa. Het volledige seizoen stond tot hiertoe in het teken van deze race voor GT3 wagens tweemaal rond de klok en op de mooiste omloop van de wereld. Ondertussen is de volledige equipe gekend en wordt nog getimmerd aan de voorbereiding.
  • Dreamdrive
Curbstone Corse
Curbstone Corse
Het kwartet bestaat uit Patrick Van Glabeke °1959, Louis-Philippe Soenen °1954, Martin Lanting °1952 en Rik Renmans °1968. Renmans vervangt Raf Vleugels die moet passen met een weerbarstige nek hernia. Rik Renmans, met zijn 47 lentes de jongste van de bende, heeft reeds drie deelnames achter de kiezen.


AF Corse Curbstone Ferrari
AF Corse Curbstone Ferrari
Naast de Curbstone trackdays op Spa-Francorchamps werden alle mogelijkheden aangegrepen om zoveel mogelijk kilometers te verorberen op de Ardeense omloop, gekoppeld aan training inzake uithoudingsvermogen. Zo zagen we vorige week het kwartet nog aan het werk in Spa tijdens het tweede weekend van de Supercar Challenge in vier verschillende wagens. Martin Lanting werd in zijn Ferrari 458 GT2 respectievelijk 2de en 5de, terwijl Patrick Van Glabeke met zijn Ferrari 458 GT3 tweemaal een zesde plaats boekte.

AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
AF Corse Curbstone Ferrari 458 Italia
Van Glabeke, Soenen en Lanting komen ook aan de start met een Ferrari 458 GT3 van AF Corse tijdens de BES 1000 km race op 20 juni op de omloop van Paul Ricard. De laatste generale repetitie voor de grote afspraak in Spa voor de beroemde etmaalrace waarin ze ook een wagen zullen bemannen uit de stal van AF Corse. Deze vier bronze rijders willen vooral fun, uitrijden en ambiëren een podiumplaats in de AM Klasse

Foto's: Vincent Wouters
   • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons