van der Horst

24H Spa: alles wat u moet weten

BWT AMG - Team GetSpeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
BWT AMG - Team GetSpeed - Mercedes-AMG GT3 Evo
Het is geen evidentie om van alles op de hoogte te zijn als het over de 24 Hours of Spa gaat. Daarom heeft Autosport.be deze handleiding gemaakt, waarin alles staat wat u moet weten over deze editie. Van voor de hand liggende zaken zoals het tijdsschema en de deelnemerslijst tot de tussenstanden in het kampioenschap, u vindt het allemaal hieronder!
  • Dreamdrive

Op deze pagina

 

TIMING

Vanaf vandaag staan er wedstrijden op het programma en dat zijn er heel wat: maar liefst dertien als u de virtuele race van deze namiddag en de 24 Uur zelf meerekent. Daarom is het handig om altijd dit tijdschema (Versie 7) bij de hand te hebben om niets van de actie te missen. Zo weet u natuurlijk ook exact wanneer vanavond gestreden wordt om de polepositie.

 

DEELNEMERSLIJST EN SPOTTER GUIDE

Markus Winkelhock
Markus Winkelhock
Maar liefst 66 wagens nemen morgen de start van de 74ste editie van de Belgische klassieker en dat zijn er best wat meer dan vorig jaar. We hebben dan ook twee oplossingen om alle wagens te kennen of te herkennen. Enerzijds is er de deelnemerslijst van SRO waarop u alle namen terugvindt, anderzijds de - misschien nog handigere - spotter guide met de kleuren van alle bolides van de hand van Mateusz Grosiak, bovendien gerangschikt per categorie.

 

WAAR KIJKEN?

Hier is het antwoord vrij eenvoudig. Uiteraard kan u ter plaatse een kijkje gaan nemen naar een van de boeiendste wedstrijden ter wereld, maar anders is er de gratis live stream aangeboden door organisator SRO op zijn YouTube-kanaal die beschikbaar is in vier talen: Engels, Frans, Duits en Italiaans. Franstaligen kunnen ook terecht op het internetkanaal van RTBF, Auvio. Op de website van SRO kan u bovendien ook de beelden bekijken, in combinatie met live timing.
 

RESULTATEN

Dit deel van onze gids wordt in de loop van het weekend geüpdatet. U vindt er niet alleen de resultaten, maar ook de artikels vanop onze website.

 

TUSSENSTAND KAMPIOENSCHAP

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS Evo II GT3
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS Evo II GT3
Door de Covid-pandemie heeft de Intercontinental GT Challenge minder belang dan eerder het geval was. Daarom concentreren we ons op de tussenstand in de GT World Challenge Europe. Titelhouder Ferrari kwam als leider in de Endurance Cup aan in Spa, maar dan wel met de #71 van Davide Rigon, Daniel Serra en Antonio Fuoco, terwijl Dries Vanthoor en Charles Weerts (#32 WRT Audi) het algemene klassement aanvoerden, dat ook rekening houdt met de sprintwedstrijden.

Door de eerste plek van Raffaele Marciello in de Super Pole, scoort de Italiaan echter drie punten voor het kampioenschap. Hij neemt daardoor de leiding in het algemene klassement en grijpt ook de eerste plek in de Endurance Cup, maar dan samen met zijn teamgenoten Jules Gounon en Daniel Juncadella.

Foto's: Vincent Wouters



  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons