van der Horst

24H Spa: Geen 25 uursrace, start om 15.30u

GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
GPX Racing - Porsche 911 GT3-R
SRO, promotor van de 24 Uur van Spa, keert op zijn stappen terug en organiseert dan toch geen wedstrijd over 25 uur. Op een eerste tijdschema staat duidelijk aangegeven dat de editie 2020 om 15.30u van start gaat en een dag later - wanneer de klok een uur is teruggezet - wordt afgevlagd om 14.30 uur. Het nieuws werd vandaag ook door La Dernière Heure bevestigd.
  • Dreamdrive
De 24 Hours of Spa staat voor een bijzondere editie, de eerste tijdens de coronapandemie, georganiseerd in de herfst en bovendien tijdens het weekend waarin het winteruur ingaat. Het bracht SRO op het idee om de wedstrijd een uur langer te laten duren, onder meer om deze jaargang nog uitzonderlijker te maken en amateurrijders de kans te geven een uur langer bij daglicht te racen. Het concept werd met veel trommelgeroffel aangekondigd, maar uiteindelijk toch aan de kant geschoven.

AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
AKKA ASP - Mercedes-AMG GT3 Evo
Op zaterdag 24 oktober wordt er vanaf 15.30 uur op zoek gegaan naar drie troonopvolgers voor Kévin Estre, Michael Christensen en Richard Lietz, de winnaars van het voorbije jaar. 24 uur later kennen we dus de nieuwe laureaten, en niet 25 uur zoals even was voorzien. Verschillende teams, die de wedstrijd al 'verkocht' hadden aan hun rijders, hadden weinig zin om een uur cadeau te doen en zouden bijgevolg hevig tegengeprutteld hebben. Voldoende voor SRO om het geweer van schouder te veranderen.

Foto's: SROSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op dinsdag 29 september 2020 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Circuit Zolder

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons