van der Horst

24H Spa: KÜS Team 75 Bernhard Porsche snelste op de testdag

KÜS Team 75 Bernhard - Porsche 911 GT3-R
KÜS Team 75 Bernhard - Porsche 911 GT3-R
De KÜS Team 75 Bernhard Porsche 911 GT3-R van Kévin Estre, Laurens Vanthoor en Michael Christensen heeft op de testdag in aanloop naar de 24 uren van Spa, de snelste tijd neergezet in 2:19.451. De Duitse bolide ging een trio Ferrari’s vooraf. De Bentley Continental van ondermeer Maxime Soulet realiseerde de vijfde tijd.
Team M-Sport - Bentley Continental GT3
Team M-Sport - Bentley Continental GT3
In de drie uren durende morgensessie was het de Barwell Motorsport Lamborghini Huracan van Machitski/Ramos/Abra/Keen die de snelste tijd reed. Met een rondetijd van 2:20.358 was de Lamborghini 0.084 seconde sneller dan de Team Saintéloc Audi R8 LMS van Gounon/Winkelhock/Haase. De Emil Frey Jaguar van Frey/Costa/Ortelli realiseerde enigszins verrassend de derde tijd. In de namiddag gingen de rondetijden echter naar beneden en op het einde van de dag was het de KÜS Team 75 Bernhard Porsche die de tabellen aanvoerde. De Kaspersky Motorsport Ferrari 488 van Cioci/Calado/Fisichella klokte als tweede af op 0.086 seconde. De AF Corse Ferrari 488 van Lathouras/Rugolo/Pier Guidi maakte de top drie vol voor de identieke bolide  van SMP Racing van Molina/Shaitar/Rigon. De Team M-Sport Bentley #8 van Soulet/Soucek/Abril sloot de top vijf af. De Strakka Racing McLaren 650 S van Leventis/Williamson/Fleming/Webb was met de zesde tijd de snelste in de Pro-Am klasse.

Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Audi Sport Team WRT - Audi R8 LMS
Wat de overige Belgen betref vinden we Frédéric Vervisch (Audi Sport Team WRT) terug op de achttiende plaats, Jacques Duyver (Kessel Racing Ferrari 488) op de eenendertigste net een plaats voor de Bentley Team Abt van Nico Verdonck. Maxime Martin (Rowe Racing BMW M6) staat pas op de vijfenveertigste plaats net voor Christian Kelders (Saintéloc Racing Audi). De vijfenvijftigste tijd was er voor de Spirit Of Race Ferrari van Louis Machiels, een plaats beter dan de Rinaldi Racing Ferrari van Patrick Van Glabeke. Nog verder volgden Bernard Delhez (HB Racing Lamborghini) en Stef Van Campenhoudt (Walkenhorst Motorsport BMW M6). Drieënzestig wagens lieten een tijd optekenen.

Foto's: Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op dinsdag 4 juli 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Testday 24 Hours of Spa.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons