van der Horst

24H Spa: Machiels-Wartique prachtig tweede in Pro-Am

AF Corse - Ferrari 488 GT3
AF Corse - Ferrari 488 GT3
Dries Vanthoor en Charles Weerts zijn niet de enige Belgen die zondagmiddag op het podium stonden van de 24 Hours of Spa. Ook Louis Machiels en John Wartique, teamgenoten van Andrea Bertolini en Alessio Rovera op de #52 Ferrari 488 GT3 van AF Corse, sluiten deze editie af met een zilveren medaille, maar dan wel in Pro-Am. Ferrari pakte overigens de dubbel in die klasse, Mercedes en Porsche wonnen dan weer in Silver en Am.
De 24 Uur van Spa, dat is uiteraard niet alleen de strijd om de algemene overwinning, waarin enerzijds Dries Vanthoor, Charles Weerts (#32 WRT Audi, 2de) en anderzijds Laurens Vanthoor en Maxime Martin (#47 KCMG Porsche, 5de) niet ontgoochelden.

24 Hours of Spa 2021 - Podium Pro-Am
24 Hours of Spa 2021 - Podium Pro-Am
Er is ook plaats voor amateurrijders, die het stuur delen met meer ervaren, vaak professionele rijders in de Pro-Am-categorie. Tien jaar geleden won Louis Machiels die klasse, toen ook al met een Ferrari van AF Corse. De Limburgse zakenman was samen met landgenoot John Wartique, en de Italianen Andrea Bertolini en Alessio Rovera, een van de hoofdrolspelers van deze editie, die hij op een knappe tweede plek afsloot.

Bijna was het volledige podium in Pro-Am voor Ferrari. De zege ging naar de #53 van AF Corse (Cameron-Griffin-Molina-Mastronardi), terwijl de bronzen medaille pas in de slotminuten van kamp wisselde. De kleinste podiumtrede was uiteindelijk niet voor de Ferrari van Sky Tempesta, maar voor de #77 Lamborghini van Barwell Motorsport (Mitchell-Ramos-Chaves-Machitsky).

Bertrand Baguette, de enige andere Belg in Pro-Am, verdween uit de wedstrijd met zijn Lamborghini #19 van FFF Racing Team.
Belgen uit Silver Cup niet aan de eindmeet
Twee Belgen stonden dit weekend aan de start van de Silver Cup, maar zowel Ulysse De Pauw (#107 Bentley CMR) als Baptiste Moulin (#666 Lamborghini VS Racing) zagen de finishvlag niet.

Garage 59 - Aston Martin Vantage AMR GT3
Garage 59 - Aston Martin Vantage AMR GT3
Mercedes behaalde de dubbel in de categorie voor rijders met het Silver-statuut. De zege was voor de absolute protagonist, de #90 van Madpanda Motorsport (Companc-Gachet-Tereschenko-Umbrarescu), voor de #7 van Toksport WRT (Jefferies-Tunjo-Petit-Dienst). Het Duitse team dat vooral gekend is in de rallywereld nam de tweede plek over in de slotfase. Een seconde daarachter werd de #159 Aston Martin van Garage 59 (Hasse Clot-Tujula-MacDowall-Kjaergaard) derde.

Haegeli by T2 Racing - Porsche 911 GT3 R
Haegeli by T2 Racing - Porsche 911 GT3 R
Eén auto uit de Am Cup stond aan de finish en behaalde dan ook de overwinning in zijn klasse. Pieder Decurtins, Dennis Busch, Manuel Lauck en Marc Basseng (#166 Porsche - Haegeli by T2 Racing) mochten mee op het podium en voor de Zwitserse sterkhouders van het team komt op die manier een jongensdroom uit.Foto's: Racing International Photography, Arne SimonsSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Gregory Deguelde in Intercontinental GT Challenge op zondag 1 augustus 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting TotalEnergies 24 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons