van der Horst

24H Spa: Alessandro Pier Guidi - "We dachten dat alles verloren was"

Côme Ledogar - Alessandro Pier Guidi - Nicklas Nielsen
Côme Ledogar - Alessandro Pier Guidi - Nicklas Nielsen
De blijdschap was enorm in het kamp van Ferrari en Iron Lynx, na de sensationele overwinning van Alessandro Pier Guidi, Nicklas Nielsen en Côme Ledogar in Spa-Francorchamps. De Italiaan werd op handen gedragen dankzij een heldhaftige inhaalbeweging in Blanchimont. "Het was mijn enige kans en ik heb ze gegrepen."
De 37-jarige Alessandro Pier Guidi, voormalig wereldkampioen GTE met Ferrari, bezorgde de Italiaanse constructeur een eerste zege in de 24 Hours of Spa sinds BMS Scuderia Italia in 2004. De 488 GT3 van Iron Lynx - met uiteraard AF Corse achter de schermen - was een groot deel van de wedstrijd in de spits te vinden, maar op een uur van het einde leek alles in duigen te vallen. "Het team en ik dachten dat alles verloren was, zeker toen ik op slicks wanhopig probeerde om terug te keren naar de pitlane. Toen de wedstrijd weer werd vrijgegeven na de laatste neutralisatie, heb ik werkelijk alles gegeven. Het is een prachtig resultaat voor het team en Ferrari. We begrijpen nog niet goed wat we net hebben neergezet."

24 Hours of Spa 2021 - Podium
24 Hours of Spa 2021 - Podium
De kloof tussen beide leiders, die meer dan vijf seconden bedroeg toen de groene vlag weer werd gezwaaid, slonk zienderogen. Eén inhaalpoging volstond. "Door het opspattende water en de invloed van de aerodynamica is het allesbehalve eenvoudig om een andere auto te volgen en die ook in te halen", ging de Italiaan door tijdens de persconferentie. "Ik kwam goed uit de Stavelot-bocht en besefte dat het weleens mijn enige kans zou kunnen zijn om de leiding te grijpen. Mijn gevoel zei dat ik moest aanvallen en dat heeft geloond."

Foto's: Racing International Photography  • Powercars

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons