van der Horst

24H Spa: Riccardo Patrese en Loïc Depailler vervoegen Castrol Honda Racing

Castrol Honda Racing - Honda NSX GT3
Castrol Honda Racing - Honda NSX GT3
De Honda NSX GT3 maakt bij de 24 Hours of Spa zijn debuut in de Blancpain GT Series en nu is ook de voltallige bezetting van de wagen die ingezet wordt door Castrol Honda Racing gekend. Bertrand Baguette en Esteban Guerrieri, die eerder al bevestigd werden, krijgen in de Ardennen het gezelschap van oud-Formule 1-rijder Riccardo Patrese en Loïc Depailler.
  • Shopa
Ricardo Patrese - Shadow DN8 (1977)
Ricardo Patrese - Shadow DN8 (1977)
De 64-jarige Ricardo Patrese was een van de smaakmakers in de Formule 1 op het einde van vorige eeuw. Hij won zes Grote Prijzen, stond 37 maal op het podium en werd in 1992 vicekampioen met Williams. Hij nam de start van niet minder dan 256 Formule 1-wedstrijden en hij kwam uit voor Shadow, Arrows, Brabham, Alfa Romeo, Williams en Benetton. Hij won zijn eerste GP in 1982 in Monaco waar hij pas in de laatste ronde de leiding van de wedstrijd nam. Patrese: “Spa-Francorchamps is al sinds lang een van mijn favoriete circuits, maar ik heb er al 25 jaar niet meer gereden. Ik kon dus niet weigeren toen men mij het stuur aanbood van een wagen als de Honda NSX GT3. De wagen gedraagt zich zeer goed, zowel in de snelle secties als daar waar er gas moet teruggenomen worden. Ik heb nog niet veel tijd doorgebracht achter het stuur van de Honda en iedere keer moet ik dingen opnieuw leren, maar ik kijk al uit naar de race.”

Castrol Honda Racing - Honda NSX GT3
Castrol Honda Racing - Honda NSX GT3
Gezien de Honda NSX uitkomt in de Pro-Am klasse moest er nog een Brons geklasseerde rijder toegevoegd worden aan de bemanning. Dit werd Loic Depailler, mederedacteur van de Franse versie van het magazine Top Gear.


Foto's: Niels Vaeck & Georges De CosterSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Blancpain GT Endurance op dinsdag 17 juli 2018 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting Total 24 Hours of Spa.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons