van der Horst

24H Zolder: Van Splunteren wint de eerste sprintrace

Jeffrey Van Hooydonck/Hunter Abbott - DVB Racing
Jeffrey Van Hooydonck/Hunter Abbott - DVB Racing
De eerste race van de dag, ook de eerste sprintrace van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, werd gewonnen door Max van Splunteren. De Nederlander moest in het begin van de race nog het gevecht aangaan met Hunter Abbott maar al snel nam van Splunteren definitief de kop. Frank Beliën moest al na één ronde opgeven met motorproblemen en doet alzo evenals zijn teammaat Longin een slechte zaak in het kampioenschap.
24H Zolder: De sessies op donderdag
Abbott nam een goede start en kon even van de leiding proeven maar al snel nam Van Splunteren het commando terug over. Nicolas van Dierendonck bleef steken op de grid, de wagen zou nog enkele honderden meters sputterend afleggen alvorens de rijder de Porsche definitief aan de kant zette. Ook Beliën kampte met een haperende motor en verloor verschillende plaatsen om al na één ronde de pits binnen te komen en definitief de handdoek in de ring te werpen. Van Splunteren en Abbott hielden elkaar gans de race gezelschap, maar de Brit kon nooit een aanval inzetten op zijn tegenstrever en kwam uiteindelijk met een achterstand van iets meer dan een seconde als tweede over de meet. Op een ruime afstand werd Rivas derde voor Hodenius die als laatste in dezelfde ronde eindigde als de winnaar. Hodenius zorgde nog voor enige animatie door dwars te gaan in eerste linkse, maar zijn voorsprong op van Glabeke en Richard was voldoende om zijn vierde plaats te behouden.

Uitslag Porsche GT3 Cup Challenge Benelux 24 Hours of Zolder - race 2

1. Max van Splunteren (Porsche Groep Zuid) 16 ronden
2. Hunter Abbott (DVB Racing) +1.056
3. Carlos Rivas (Speedlover) +31.676
4. Roger Hodenius (NGT) +51.673
5. Patrick van Glabeke (Curbstone) op 1 ronde
6. Philippe Richard (Speedlover) op 1 ronde

Van Glabeke werd later uit de uitslag geschrapt omdat de rijhoogte van zijn Porsche lager was dan toegelaten in het technisch reglement.

Foto's: Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op zaterdag 31 augustus 2013 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Powercars

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons