van der Horst

24H Zolder: Het uurschema (+ timing PDF)

Pitlane 24H Zolder 2015
Pitlane 24H Zolder 2015
De laatste eindsprint naar de 24 Hours of Zolder is ingezet en dus is het tijd voor een blik op het uurschema van de Zolderse etmaalrace. Voor de editie 2016 mogen de organisatoren, naast vanzelfsprekend de deelnemers uit het Belcar Endurance Championship, rekenen op de TCR Benelux en de European VW Fun Cup om het programma mee te stofferen. Afgelopen zaterdag werd de timing nog een laatste maal bijgestuurd, lager op deze pagina treft u dan ook de laatste versie aan, in handig downloadbaar PDF-formaat.
Skylimit Yokohama Racing Team - BMW Clubsport
Skylimit Yokohama Racing Team - BMW Clubsport
Traditioneel wordt de 24 Hours of Zolder-meeting reeds op donderdag op gang getrapt en dat is ook dit jaar niet anders. Zowel Belcar, TCR Benelux als VW Fun Cup werken hun vrije trainingen en kwalificaties af, waarbij eerstgenoemd kampioenschap de dag opent met een vrije training en afsluit om 23.40 met een tien minuten durende super pole sessie. Als enige werkt de TCR Benelux serie al een race af op donderdag, om 18u20 wordt gaat de een uur durende qualifying race van start. Op vrijdag is het oorverdovend stil, op een parade om 16.00 na, waarover we morgenvroeg meer informatie brengen in een aparte bijdrage. Op zaterdag begint het grote werk, met vier sprint wedstrijden uit TCR Benelux, een "sprint" race van VW Fun Cup en om 16.30 vanzelfsprekend het doven van de rode lichten voor de 24 Hours of Zolder 2016!

See you in Zolder!

--- Timing 24 Hours of Zolder 2016 v10 (pdf) ---

Foto's: Niels Vaeck & Martijn WoutersDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op maandag 15 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons