van der Horst

24H Zolder: De langste race van het jaar in de Porsche Endurance Trophy Benelux!

Comparex Racing by EMG Motorsport - Porsche 991
Comparex Racing by EMG Motorsport - Porsche 991
Op 11 en 12 augustus is het tijd voor het hoogtepunt van het seizoen 2018 in de Porsche Endurance Trophy Benelux: de ELEVEN SPORTS 24 HOURS OF ZOLDER! Dé race van het jaar waar iedere rijder en fan naar uitkijkt, een wedstrijd waarin mens en machine een etmaal lang op de proef worden gesteld. Het mythische imago van de Limburgse uithoudingsrace maakt dat er enkele extra deelnemers aan de start staan en bovendien zijn er voor alle deelnemers dubbele punten te verdienen!
QSR Racingschool - Porsche 991
QSR Racingschool - Porsche 991
Belgium Racing won tot dusver twee van de drie verreden races in de Porsche Endurance Trophy Benelux en bijgevolg leidt Dylan Derdaele in de voorlopige tussenstand. Nodeloos te zeggen dat de viervoudig winnaar van de 24 Hours of Zolder ook dit jaar met ambitie aan de start komt. Om die verwachtingen in te lossen, doet de Limburger beroep op Porsche-testrijder Lars Kern. Kern brak meermaals het ronderecord op de Nürburgring Nordschleife en heeft gigantisch veel ervaring met de producten van Porsche Motorsport. Hij vervoegt op de Belgium Racing Porsche 911 GT3 Cup Louis Machiels en Porsche GT3 Cup Challenge Benelux-rijders Nicolas Saelens en Roger Grouwels.

“We hebben voor deze 24 Hours of Zolder een sterke ploeg samengesteld, met Lars en ikzelf als speerpunt”, legt Dylan Derdaele uit. “Louis heeft recent ook getest en was meteen bij de les, terwijl ook Roger Grouwels de Porsche 911 goed kent, net als mijn Belcar-teamgenoot NicolasSaelens. De rijdersbezettingen bij onze directe concurrenten zijn wat door elkaar geschud en ook zij hebben versterking gezocht, maar wij gaan vooral naar onszelf kijken en onze eigen race rijden. Een etmaalrace is altijd zwaar en bij de 24 Hours of Zolder geldt dat nog meer dan bij andere races. We wonnen reeds viermaal en ik zou ook graag ditmaal de zege behalen in onze klasse.”

Zoals Derdaele aangaf zijn er bij de andere teams enkele opvallende nieuwe namen. Zo verzekerde Independent Motorsports zich van de diensten van Audi-fabrieksrijder en voormalig Le Mans-klassewinnaar Dries Vanthoor, Lamborghini-fabrieksrijder en Porsche-testrijder Christian Engelhart en Niels Lagrange. Dat drietal zal vaste rijder Xavier Stevens en teameigenaar Lieven Goegebuer flankeren in de jacht op de zege. Niet te onderschatten overigens, want afgelopen jaar stond de wagen nog op pole nadat Vanthoor de concurrentie op een seconde zette.

Belgium Racing - Porsche 991
Belgium Racing - Porsche 991
Kris Wauters en Koen Wauters trokken van hun kant naar No Speed Limit om daar Fred Bouvy te flankeren. Op de Porsche #991 zien we bovendien ook Jos Menten en Stef Vancampenhoudt plaatsnemen. Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes krijgen het gezelschap van Eric Van den Munckhof, terwijl EMG Motorsport ook een wagen inzet voor Jos Janssens, Peter Van Delm, Frank Van Langendonck en Ian Gepts. PK Carsport mikt na de zege in Spa ongetwijfeld op een eerste zege te Circuit Zolder. Vaste waarden Tom Boonen, Anthony Kumpen en Bert Longin krijgen drie nieuwe teamgenoten in de vorm van Pedro Bonnet en vader en zoon Frank en Christophe Beliën.

QSR Racing School vertrouwt opRodrigueGillion, Yves Pevenage, John De Wilde en Pieter Vanneste, terwijl Belgium Racing werkt aan een rijdersbezetting voor een tweede wagen en we met Team Porsche Eindhoven-Maastricht by DVB Racing een nieuwe naam op de deelnemerslijst zien. De debutanten Luc Vanderfeesten en Ad Geerts krijgen het gezelschap van drie andere Porsche GT3 Cup Challenge-piloten; Jesse van Kuijk, Max van Splunterenen Xavier Maassen.
In Class 3 zien we naast de reguliere Porsche Cayman GT4 van PG Motorsport, die deze race bemand wordt door StienesLongin, MarnikBattryn, Tijn Jilesenen Johan Huygens, net als vorig jaar ook de komst van de LM Racing Porsche 996. Luc Moortgat neemt opnieuw plaats in het kuipje en krijgt het gezelschap van Patrick Zeeuws, John Mauro en Dieter Kuyl.

Op woensdag 8 augustus is er vanaf 15.30 een parade voorzien richting het centrum van Heusden-Zolder, een uitgelezen kans dus om de deelnemers aan de 24 Hours of Zolder te ontmoeten. Op donderdag is het tijd voor het echte werk, met een enkele vrije trainingen, de Pre Qualifying en de Superpole. Op zaterdag wordt om 16.30 het startsein gegeven voor 24 uur lang racen op het scherpst van de snee!

Persbericht Porsche Endurance Trophy Benelux  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons