van der Horst

24H Zolder: G&R Motorsport ruilt BMW M1 GTR voor BMW M3

G&R Motorsport - BMW E46 M3 GTR
G&R Motorsport - BMW E46 M3 GTR
G&R Motorsport staat dit weekend aan de start van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Het team uit Kasterlee doet daarvoor echter geen beroep op de vertrouwde BMW M1 GTR, maar stoomde een BMW M3 GTR klaar. Rijders met dienst zijn nog steeds Danny Van Dosselaer, Karlo Van Dosselaer en Geert Houthoofdt. Zij krijgen voor de langste race van het seizoen de versterking van vader en zoon Geert Dierckx en Pieter Dierckx.
  • LTF
“Tijdens een testsessie te Circuit Zolder vorige maand is onze BMW M1 GTR helaas het slachtoffer geworden van een onfortuinlijke crash”, vertelt teameigenaar Geert Dierckx. “De wagen opnieuw opbouwen voor de 24 Hours of Zolder bleek niet mogelijk, waardoor we in allerijl op zoek zijn gegaan naar een waardige vervanger. Deze vonden we in de vorm van een BMW E46 M3. We zijn de wagen in Duitsland gaan ophalen en hebben hem eerder deze maand ontvangen.”
 
“We wilden een bolide waarmee we enigszins vertrouwd waren en dat maakte onze zoektocht er niet eenvoudiger op. Uiteindelijk konden we toch een exemplaar van de BMW M3 in GTR-uitvoering op de kop tikken en het is met deze wagen dat we de 24 Hours of Zolder zullen aansnijden. Geen van onze rijders heeft evenwel echt ervaring met deze wagen, dus dat betekent meteen ook dat we onze ambities zullen moeten bijsturen. Het hoofddoel is nu de race uitrijden zonder problemen en zo de nodige punten sprokkelen voor het kampioenschap.”
 
“We gaan de 24 Hours of Zolder ook aanwenden als een uitgebreide testsessie om zo de wagen volledig onder de knie te krijgen. Afgelopen donderdag hebben we een korte testsessie kunnen inlassen, maar de warme omgevingstemperaturen maakten het er vanzelfsprekend niet eenvoudig op. We hebben de afstelling kunnen verfijnen en ook het koelsysteem kunnen herbekijken, niet onbelangrijk met de 24 Hours of Zolder in het vizier.”

G&R Motorsport press  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons