van der Horst

24H Zolder: Na 16H: DVB Norma controleert bij het ochtendgloren

DVB Racing - Norma M20 FC
DVB Racing - Norma M20 FC
De DVB Racing Norma M20 FC #2 rijdt nog steeds aan de leiding van de Eleven Sports 24 Hours of Zolder. Nadat de Deldiche Racing Norma #1 deze nacht ruim 45 minuten verloor met technische problemen, is de McDonald's Racing Norma #333 de enige rechtstreekse concurrent die overblijft voor het DVB kwintet Jeffrey Van Hooydonck, Frank Thiers, Hans Thiers, Christoff Corten en Gilles Magnus. Net na de klok van acht telde de #2 een voorsprong bijna vier minuten (2 ronden) op Kris Cools in de #1.
DVB Racing verloor in de aanvangsfase tijd met een defecte pomp in de tankzone en heel wat drive-throughs voor het niet respecteren van de normtijd (1:35). Dankzij enkele safety cars en een strak tempo kwam de rode proto al snel terug aan de kop van het veld postvatten rond de klok van 10. Bovendien kon men het wisselen van de remmen perfect timen met een neutralisatie. Bij McDonald's Racing lijkt men niet hetzelfde tempo te kunnen aanhouden over de gehele line-up, maar met een achterstand van slechts twee ronden is de strijd nog lang niet gestreden.

Na de crash van de Chrisal Lamborghini Huracán ST nam MExT Racing de fakkel over als leider van de GT-veld. De Porsche #8 kon rond de klok van zeven voor het eerst het algemene podium beklimmen nadat Koen Wauters de Zwitserse T2 Racing Ligier JS53 Evo 2 #66 van Mike Fenzi achtervolgde en uiteindelijk ook inhaalde na een pitstop van laatstgenoemde. De MExT Porsche kijkt wel al aan tegen een achterstand van 15 ronden op de algemene leider en is zuiver op snelheid uitgeteld voor de zege. De PK Carsport en Belgium Racing Porsches waren in strijd voor de vijfde plek, maar PK Carsport staat momenteel met problemen in de pits (waarover later meer).

UPDATE 8u45:Opgave PK Carsport Porsche

--- STAND NA 16H (PDF) ---

--- LIVE TIMING ---

Foto: Racing International PhotographyDit artikel werd gepubliceerd door Vincent Wouters in Belcar Endurance op zondag 20 augustus 2017 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons