van der Horst

24H Zolder: Na 20H: Duel vooraan blijft intens - drama in Belcar 3

Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Arnage Competition - Lamborghini Huracan Evo GT3
Nog vier uur op de klok van de tweede editie van de Virtual 24 Hours of Zolder en er woedt nog altijd een zeer stevig gevecht om de winst. Arnage Competition is weer uitgelopen op Simtag e-Team #2, al komt dit door een verschillende pitstopstrategie. De kans dat we nog Fabrice Cornelis zullen zien in de race is klein, gezien de Oost-Vlaming maar liefst zeven stints op rij reed. GTE Racing rijdt nog steeds stevig op de derde positie. Dat terwijl in de andere klassen wel een paar plottwisten gebeurden.
In Belcar 2 wordt het echt moeilijk om Flemis Simsports Yellow van de overwinning te houden. Thomas Leysen ligt namelijk vijf ronden voor op de ART Simracing I, die de tweede plaats in de schoot geworpen kreeg. EAGLE Race Simulators e-sports PCup - waar overigens Steve Claeys en Tomas Podrocky de gehele 24 uur met z'n tweeën aan het rijden zijn - lag op een tweede plek, maar een crash van de simulator zorgde er voor dat zij ongeveer anderhalve ronden kwijtspeelden. ART Simracing I, die op vinkenslag lag, nam daardoor de tweede plaats over met een ronde voorsprong, al slinkte die wel door de pitstops terug tot 27 seconden.

THETA Network eSports - BMW M4 GT4
THETA Network eSports - BMW M4 GT4
Belcar 3 daarentegen kende drama net na het achttiende uur. Terwijl Flemish Simsports Black een comfortabele leiding had, kwamen zij onverwacht binnen met een opgeblazen motor. Gezien de reparaties meer dan een halfuur in beslag namen, besloot het team om de handdoek in de ring te werpen. Hierdoor krijgen we een duel tussen de BMW's van BMW Belux en THETA Networks eSports. Deze eerste heeft weliswaar de leiding, maar gezien zij geen punten verdienen in deze race, lijkt de titel voor Thomas Stockmans en co niet meer veraf. In Belcar 4 noteren we eveneens een gevecht op het scherpst van de snee voor de overwinning. Op dit moment ligt SimDistrict TCR Green by BMS eSports voor op Flemish Simsports Red, met net geen negentien seconden. Ignium Motorsport blijft nog steeds achtervolgen op een ronde.

Foto's: Kurt VanhoenackerSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Belcar Endurance op zondag 21 november 2021.
  • STX Motorhomes

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons