van der Horst

24H Zolder: Na 5H: Deldiche Racing houdt stand

Deldiche Racing - Norma M20 FC
Deldiche Racing - Norma M20 FC
Na 5 uren racen in de 24 Hours of Zolder ligt de Deldiche Racing Norma M20 FC nog steeds op kop van de race. De wagen heeft een voorsprong van slechts 20 seconden op de McDonald's Racing Norma. Op een derde positie vinden we verrassend de ART Racing Wolf, zij het reeds op vier ronden van de twee Norma’s. Leider in de GT klasse is de RED ANT RACING Porsche 992 #12 die zich op de vierde plaats algemeen genesteld heeft.
Xwift Racing Events - Praga R1
Xwift Racing Events - Praga R1
De wedstrijd diende reeds tweemaal geneutraliseerd te worden met een safety car periode. Een eerste maal nadat de Speedlover Porsche #17 na de Bianchi bocht de banden raakte en een tweede maal nadat de Praga R1 #77 zich vast had gereden in het grind aan de Thierry Boutsen chicane. Het noodlot sloeg  bij sommigen van de favorieten voor de zege al toe. Zo lijkt alle hoop op de zege al vervlogen bij Krafft Racing by PK Carsport nadat een olielek werd gedetecteerd op de Norma, waardoor de wagen uit de top tien viel. De zusterwagen van Russell Racing by PK Carsport werd ook al achteruitgeslagen door een stukke waterpomp en rijdt nu rond op de achtste plaats. De Norma van GHK Racing by T2, die even aan de leiding reed, werd tweemaal aangetikt door een Porsche en men diende een radiator te vervangen. Maar de wagen bevindt zich met een zevende stek  nog steeds in de top tien. . De Norma van T2 Racing kende ook al wat problemen en staat nu in de pits om een gat in de uitlaat te herstellen.

Red Ant Racing - Porsche 992
Red Ant Racing - Porsche 992
In de GTA klasse ligt dus momenteel de RED ANT RACING Porsche 992 #12 op kop gevolgd door de Belgium Racing 991 #99, op twee ronden. De tweede wagen van Belgium Racing bezet de derde plaats in de klasse, voor de Lamborghini van Totaalplan Racing. In GTB liggen de beide Caymans in dezelfde ronde met het exemplaar van RED ANT RACING voor dat van Speedlover.

Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
Stevens Motorsport - BMW M2 CS Racing
In de TA klasse had de QSR Racing Audi lang de leiding in handen voor alle BMW’s maar momenteel ligt de Stevens Motorsport op kop voor de VR Racing by Qvick Motorsport M2 CS Racing. QSR Racing heeft wel de leiding in de TB klasse met de BMW 325i #42, voor de twee exemplaren van Xwift Racing Events. In deze klasse waren er problemen voor de Abarth 500, die stilviel op de piste en naar de pits diende getakeld te worden.

--- Stand 24 Hours of Zolder na 5H (pdf)  ---

Foto's: Georges de Coster, Thomas Smets & Niels Vaeck

 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 25 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons