van der Horst

24H Zolder: Na 7H: Strijd tussen Deldiche Racing en McDonald’s Racing

McDonald's Racing - Norma M20 FC
McDonald's Racing - Norma M20 FC
Na zeven uren race spitst de strijd om de koppositie zich toe tot een duel tussen Deldiche Racing en McDonald’s Racing. De groene Norma heeft voor het ogenblik de leiding maar het verschil blijft klein. De ART Racing Wolf kampte met problemen en is van de derde plaats weggevallen die wordt nu ingenomen door de RED ANT RACING Porsche 992 #12, tevens leider in de GT klasse.
Red Ant Racing - Porsche 992 GT3 Cup
Red Ant Racing - Porsche 992 GT3 Cup
De Russell Racing by PK Carsport Norma is ondertussen terug opgerukt naar de vierde plaats maar kijkt aan tegen een achterstand van bijna 10 ronden. De top vijf wordt afgesloten door de GHK Racing by T2 Norma, die volgt op twee ronden achter de PK Carsport wagen. De Krafft Racing by PK Carsport Norma is ook aan een remonte begonnen en ligt momenteel zesde gevolgd in dezelfde ronde door de eerste Belgium Racing Porsche, de 991 #99. De tweede Belgium Racing Porsche maakt de top drie in de GTA klasse vol.

Xwift Racing Events - BMW 325i
Xwift Racing Events - BMW 325i
Ook in de TA klasse blijft de strijd om de leiderspositie spannend, VR Racing by Qvick Motorsport heeft momenteel de bovenhand, maar de BMW van Stevens Motorsport volgt in dezelfde ronde. De QSR Racing Audi ligt derde en ziet aan tegen een achterstand van twee ronden. In TB vinden we ook twee wagens terug in dezelfde ronde die strijden om de zege in de klasse, de Xwift Racing Events BMW #33 heeft momenteel een minieme voorsprong op het exemplaar van QSR Racing.

Om 11u30 volgde een nieuwe safety car periode om de Totaalplan Racing Lamborghini en de QSR Racing Audi binnen te brengen die beiden naast de baan beland waren.

--- Stand 24 Hours of Zolder na 7H (pdf)  ---

Foto's: Niels Vaeck
 Schrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op zaterdag 25 september 2021 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Heinz Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons