van der Horst

24H Zolder: Nieuwssprokkels uit de BMW Racing Cup's

Team Filip Baelus - BMW M235i Racing Cup vs. Team WSM - H&R Spezialfedern - BMW M235i Racing Cup
Team Filip Baelus - BMW M235i Racing Cup vs. Team WSM - H&R Spezialfedern - BMW M235i Racing Cup
De 24 Hours of Zolder editie 2016 nadert met rasse schreden en bijgevolg geraken er ook steeds meer details bekend over de deelnemende wagens, teams en rijders. Gezien de populariteit van de BMW M235i Racing Cup Belgium en de BMW Clubsport Trophy, stoffeert het Beierse merk een flinke schare van het startveld; op dit ogenblikt ziet het er naar uit dat de beide series gecombineerd twintig bolides aanbrengen. Op minder dan twee weken voor de start van de loodzware Limburgse etmaalrace verzamelde Autosport.be enkele nieuwtjes.
Comparex Racing by EMG - BMW M3 GTR
Comparex Racing by EMG - BMW M3 GTR
Bij de 24 Hours of Zolder 2016 zullen niet twee, maar drie wagens in de kleuren van Comparex Racing aan de start staan. Bij de voorgaande Belcar-races zagen we telkens een tandem BMW M3 de handschoen opnemen, waarbij Stand 21-verdeler Steve Vanbellingen gekoppeld werd aan onze Noorderbuur Wiebe Wijtzes, terwijl de zusterbolide gepiloteerd werd door de Limburgse gebroeders Alain en Patrick Franssen. Voor de 24 Hours of Zolder zal evenwel ook één van de bolides van VR / Qvick Racing getooid worden in de tinten van Comparex.

VR Racing - BMW 235i Cup
VR Racing - BMW 235i Cup
VR / Qvick Racing behoudt wel zijn tweede bolide, in de traditionele kleurenstelling. Vorige maand trokken de troepen van Dirk Van Rompuy en Erik Qvick nog naar Palanga voor een wedstrijd over 1000 kilometer aldaar. Van Rompuy en Qvick namen Vincent Verschueren mee ter voorbereiding van de 24 Hours of Zolder en de heren keerden terug met een karrenvracht aan ervaring. Bij de 24 Hours of Zolder zal dit trio bovendien worden aangevuld met Nico Verdonck, zoals u op de eerder vrijgegeven deelnemerslijst al kon lezen.

QSR Racing Team - BMW M235i Cup
QSR Racing Team - BMW M235i Cup
Bart Ooms moest de Porsche van het recent voorgestelde United Motorsports tijdens de kwalificaties voor de derde Belcar-race van het seizoen nog langs de kant parkeren waarna hij en teamgenoot Patrick Engelen de handdoek dienden te werpen voor de eigenlijke wedstrijd. Ook voor de vierde manche van het Belcar Endurance Championship 2016 moet de bolide uit Weissach verstek geven, al zien we Ooms en Engelen wel aan de start van de 24 Hours of Zolder, zij het als concurrenten op de piste. Engelen betwist namelijk de etmaalrace aan boord van de goudkleurige BMW Z3 van PDM Motorsport. Ooms van zijn kant stapt, met goede vriend Yannick Dupont, in op een BMW M235i Racing Cup van het QSR Racing Team; een bolide die de jonge heren delen met Rodrigue Gillion, Luc Moortgat en Patrick Zeeuws. Dit trio behaalde eerder deze zomer nog een knap podium bij de 24 Hours of Paul Ricard en bovendien triomfeerde Luc Moortgat begin dit jaar, met deze wagen, in de 24 Hours of Dubai.

QSR Racing - BMW Clubsport
QSR Racing - BMW Clubsport
De troepen van Stefaan Schoonjans zetten evenwel ook twee BMW Clubsport's in. Het eerste exemplaar onder de vlag van QSR Racing zal de sporen krijgen door Mario Timmers, Tim Michiels en Joël Uylenbroeck, terwijl op de bolide met startnummer 57 regular Jimmy De Breucker aantreedt, met naast hem Cédric Wauters, Bart Van Haeren en Bernard Claes. Claes' vaste teamgenoot, Benoit Philips zal van zijn kant plaatsnemen in de GD sport-bolide van de familie Donniacuo en wordt op die manier dus eveneens een directe concurrent.

Dumarey - BMW M235i Cup
Dumarey - BMW M235i Cup
De leider in de tussenstand van de BMW M235i Racing Cup Belgium, Guillaume Dumarey, krijgt voor de 24 Hours of Zolder versterking van broer Maxime op zijn PK Carsport-bolide. Maxime is hoegenaamd geen vreemde voor het team, want hij betwistte eerder al enkele races op de BMW, naast natuurlijke enkele wedstrijden in de NASCAR Whelen Euro series. Op de PK Carsport Bimmer tekenen bovendien ook Jean Glorieux en de snelle Nederlander Max Van Splunteren present.

Bonnet Racing - JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
Bonnet Racing - JJ Motorsport BMW Clubsport Trophy
Een andere snelle youngster is Gregory Eyckmans; hij zal instappen op een BMW M235i Racing Cup bij JJ Motorsport. Wie de teamgenoten worden van de Limburger die vorig jaar nog zegevierde in de BMW Clubsport-categorie, zal eerstdaags beslist worden, maar Kris Van Kelst is al een zekerheid. JJ Motorsport houdt het evenwel niet bij deze ene bolide, een ander exemplaar van de M235i wordt klaargestoomd voor een nog te benoemen rijderscorps. Tot slot zetten de troepen van Jan Horemans ook nog een van hun BMW Clubsport's in voor Cor Euser, Jim Briody en Johan Lambregs. Op die wagen is overigens nog een plaats beschikbaar voor een snelle piloot met een beperkt budget.

Foto's: Marnik Mouchaers, QSR Racing press & Bonnet pressDit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op dinsdag 9 augustus 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • St. Paul

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons