van der Horst

24H Zolder: Totaalplan Racing ook vooraan bij de Night Testing

Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Totaalplan Racing - Lamborghini Huracan Super Trofeo
Van kwart voor tien tot even voor middernacht vond de verplichte nachttraining voor de 24 Hours Zolder plaats. De sessie verliep zonder noemenswaardige problemen en slechts tweemaal diende deze voor korte tijd onderbrolen te worden om een stilgevallen wagen binnen te brengen. Net als in de kwalificatie waren het hier ook de PK Carsport Audi R8 LMS GT2 en de Totaalplan Racing Lamborghini die de debatten beheersten. Maar ook ditmaal had de Italiaanse bolide het laatste woord.
  • 24 Hours of Zolder
Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Belgium Racing Team - Porsche 992 GT3 Cup
Met een ronde in 1:32.929 was de Totaalplan Racing Lamborghini ook in het donker de snelste bolide op de piste. De PK Carsport Audi leek zich opnieuw te moeten tevreden stellen met de tweede tijd, maar in de laatste ogenblikken van de sessie snoepte de Belgium Racing Porsche #78 die tweede chrono nog af van de Audi. De NGT Racing Porsche #15 en de Q1-Trackracing Porsche #55 maakten de top vijf vol.

Tip Top Rent - Porsche Cayman GT4
Tip Top Rent - Porsche Cayman GT4
Snelste GTB was de Tip Top Rent Porsche Cayman (1:41.173), die de dertiende tijd algemeen neerzette. In TA ging de snelste chrono naar de TCL Motorsport by AR Performance BMW M2 CS Racing (1:42.006) terwijl in TB de eerste plaats naar de JFT Engineering Clio ging (1:49.739).

--- Uitslag Night Testing 24 Hours of Zolder 2022 (pdf) ---

Foto's: Niels VaeckDit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Belcar Endurance op vrijdag 12 augustus 2022 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 24 Hours of Zolder.
  • Prospeed Competition

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons