van der Horst

24H Zolder: Xwift Racing geeft forfait

JJ Motorsport/Xwift Racing - BMW 325i
JJ Motorsport/Xwift Racing - BMW 325i
Xwift Racing, de organisatie van de racende zakenman Pieter Denys, zal dit jaar niet deelnemen aan de 24 Uur van Zolder. Nochtans had de Oost-Vlaamse formatie zich tot doel gesteld om met tien BMW 3's de Limburgse klassieker te betwisten, een ambitie die nadien naar beneden werd bijgesteld. De coronacrisis noopte Denys en co nu tot het annuleren van de deelname in 2020, maar men hoopt om in 2021 alsnog een poging te wagen.
  • LTF
De annulatie van de plannen van XWift Racing is slecht nieuws voor de 24 Uur van Zolder, die dit jaar in de herfst plaatsvindt. De communicatie is op z'n minst opvallend, gezien Gunther Levi, een van de BV's die in het XWift Racing-programma is opgenomen, gisteravond in Gert Late Night op tv-zender Vier nog kwam vertellen over zijn geplande deelname aan de 24 Hours of Zolder.

“Momenteel nemen er 20 ondernemers deel in het Xwift Racing team. Met het opkrikken van ons wagenpark van vijf naar zeven racewagens zijn wij momenteel nog op zoek naar acht CEO’s en ondernemers. Ons geduld wordt op de proef gesteld, maar we zijn ervan overtuigd dat de keuze om onze deelname uit te stellen op het einde van de rit zal lonen. Wij kunnen alleszins niet wachten om dit traject verder te zetten en kijken alvast uit naar de 24u van Zolder, waar jaarlijks duizenden autoliefhebbers naar toe trekken”, vult Pieter Denys aan.


Foto: Marnik MouchaersSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Martijn Wouters in Belcar Endurance op donderdag 24 september 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons