van der Horst

25H Fun Cup: Voorbeschouwing van Baelus Motorsport

Baelus Motorsport werkte een zeer goede tweede meeting af voor het Belcar Endurance Championship tijdens de Zolder Superprix. Paul Lievens, Filip Baelus en Patrick Michiels stuurden er de BMW M235i naar een knappe tweede plaats in de klasse Belcar 5, racend tegen concurrenten die over een pak meer vermogen beschikten. In Spa – waar de race afgewerkt wordt op zaterdag en een duur heeft van 180 minuten – tekenen twee van de hogervernoemde drie rijders opnieuw present. Filip Baelus en Patrick Michiels maken opnieuw de dienst uit, terwijl Paul Lievens weerhouden is wegens andere verplichtingen. Toch zal de familie Lievens vertegenwoordigd zijn, want zoon Bart Lievens neemt de plaats van vader Paul in.
  • Circuit Zolder
“Aan mij de zware taak om mijn vader te vervangen en samen met Filip en Patrick te jagen op een sterk resultaat”, aldus Bart Lievens. “Het dient gezegd: mijn vader telt al wel wat jaartjes, maar hij heeft ondertussen een pak ervaring en is de ideale rijder voor een endurance race. Hij ware in feite de perfecte man geweest om 1 stint af te werken bij deze drie uren durende wedstrijd in Spa. Logischerwijze zal ik alles uit de kast halen om met mijn ploegmakkers Filip Baelus en Patrick Michiels het resultaat van de Zolder Superprix te evenaren. Beter doen dan die tweede plaats zou natuurlijk schitterend zijn, maar we moeten realistisch blijven en voor ons is elke podiumplaats graag meegenomen. Punten scoren in Spa is de opdracht!”

“De eerste wedstrijd waren twee sprintwedstrijden en die hebben we bij Baelus Motorsport aangepakt als verkenningsraces, waarna we alles op punt konden stellen”, voegt Filip Baelus toe. “Dat heeft geloond, zie maar naar het resultaat tijdens de Zolder Superprix. We beseffen dat een dergelijk resultaat voor ons zowat het hoogst haalbare is, maar één plaatsje hoger eindigen zal voor ons altijd het doel blijven. In Spa zullen we het komend weekend zeker niet makkelijk krijgen, want diverse wagens in onze klasse zijn gewoonweg sneller dan onze standaard BMW M235i. Ik treed dan ook Bart bij, die al stelde dat het dus een zaak wordt om zoveel mogelijk punten mee naar huis te nemen. En natuurlijk is deze wedstrijd over drie uren ook een voorbereiding op wat voor onze rijders en de crew het Belcar-hoogfeest van het jaar is: de 24 Hours of Zolder”, besluit Filip Baelus.

Op vrijdag 12 juli staat er op de omloop van Spa-Francorchamps van 9u30 tot 10u30 een vrije training op het programma, gevolgd door de kwalificatiesessie van 14u10 tot 15u10. De wedstrijd zelf wordt op zaterdag afgewerkt, met start om 11u30 en finish om 14u30.

Persbericht Baelus MotorsportSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op woensdag 10 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Oeste Kart

Copyright 2000-2020 Autosport.be - Contacteer ons