van der Horst

25H VW Fun Cup: Voorbeschouwing van VGL Racing

Slechts enkele dagen na de 3e wedstrijd van het BelcarEndurance Championship, staat VGL Racing klaar voor zijn volgende uitdaging. Niet een wedstrijd van een paar uur, maar hun deelname aan de langste Endurance Races ter wereld, de VW FunCup 25 Hours of Spa.
  • Prospeed Competition
Naar jaarlijkse gewoonte werkt VGL Racing samen met enkele studenten van de Fontys Minor Motorsport Engineering hogeschool. Op deze manier leren ze het reilen en zeilen van de autosportwereld kennen en leren zo een actieve rol opnemen binnen het race team. Dit jaar was hun opdracht zeer duidelijk : “ Maak onze funcup klaar voor de 25uren van Francorchamps! “ Hierin zijn ze zeer goed geslaagd, zo goed zelfs dat hun inzet resulteerde in een knappe 18e plaats tijdens onze eerste wedstrijd op het circuit van Zandvoort, eerder dit jaar!
 
Patrick Lefèvre, teameigenaar VGL Racing, licht toe: "Dit is de start van een nieuwe uitdaging voor VGL Racing, dankzij de steun van Xenum en Brezan, in een kampioenschap dat zijn gelijke niet kent.  Dank aan Kronos om ons eind 2017 te overtuigen om mee in dit format in te stappen.  Let’s have someseriousfun !" 
 
Voor de hoogmis van het VW FunCup seizoen kan het team rekenen op een aantal vaste namen, maar gaan we ook nieuwe namen aan de start zien verschijnen. Net zoals in Zandvoort zien we Willem van Bruggen en Annabel Decubber met Maarten Perdieus aan de start verschijnen, aangevuld met nieuwkomer Manfred Verbeke en vaste VGL Racing piloot, Luc Branckaerts. 
 
Voor Luc Branckaerts, die we vooral kennen als piloot op de SakerRapX van het team en zijn schitterende Corvette in de BelcarHistorics Cup, is dit ook een heel nieuw gegeven. Hij neemt de plaats in van Willem Meijer, die forfait moest geven wegens andere sponsor-verplichtingen. “Ik heb al met heel veel bolides gereden maar dit is echt een volledig nieuwe uitdaging voor mij. Toen Patrick voorstelde om Willem zijn plaats in te nemen, heb ik geen seconde getwijfeld mede door de positieve verhalen en feedback die ik binnen het team al hoorde.”

Persbericht VGL Racing  • De Swert Opticiens

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons