van der Horst

25H VW Fun Cup: Pech nekt Jochen Stevens en Laurent Vandervelde in Spa-Francorchamps

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Jochen Stevens en Laurent Vandervelde ontpopten zich in hun BMW M235i Racing Cup tot dusver als de revelatie van het Belcar Endurance Championship 2019. De youngsters sloten in hun eerste volledige autosportseizoen tot dusver elke race af op het podium, een prestatie waar het snelle duo in Spa een vervolg aan wilde breien. Helaas wierp een technisch probleem in het slotuur roet in het eten waardoor een zeker podium door de vingers glipte.
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
“Dit is enorm frustrerend”, zuchtte Jochen Stevens na afloop van de wedstrijd. “De kwalificaties verliepen goed en we waren tijdens de race veruit de snelste BMW in onze klasse. Mijn teamgenoot Laurent nam een goede start en ik kon vervolgens in mijn stint onze voorsprong uitdiepen, tot de wagen plots kreeg af te rekenen met een probleem aan de benzinepomp. Over en uit, terwijl we op koers lagen om niet alleen een vierde podium op rij te veroveren, maar daarmee ook belangrijke punten te pakken voor de titelstrijd. Voor de start van het seizoen hadden we nooit verwacht mee te kunnen dingen naar titel, maar nu we de tussenstand aanvoeren, willen we vanzelfsprekend onze huid duur verkopen.”

Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Stevens Motorsport - BMW M235i Racing Cup
Ook Laurent Vandervelde toonde zich teleurgesteld na afloop van de race over 180 minuten, maar toch zag de Brusselaar positieve elementen. “We hadden allebei eigenlijk relatief weinig ervaring in Spa, maar bewezen toch onze plaats waard te zijn in het startveld. We moesten enkel intrinsiek snellere wagens voor ons dulden, terwijl we tegenstanders met veel meer ervaring achter ons wisten te houden. Autosport is en blijft evenwel een mechanische sport en ondanks dat de BMW M235i Racing Cup in het verleden een toonbeeld van betrouwbaarheid was, liep het ditmaal niet zoals verhoopt. Gelukkig hebben we voldoende ronden afgelegd om opgenomen te worden in het klassement en zo nog belangrijke punten te sprokkelen. We blijven bovendien aan de leiding in de puntenstand van onze klasse en dat is belangrijk in de aanloop naar de 24 Hours of Zolder.”

De volgende wedstrijd staat al maanden met stip aangeduid in de agenda’s van Laurent Vandervelde en Jochen Stevens. Op 10 en 11 augustus is het namelijk tijd voor de 24 Hours of Zolder. Dat is een race die de familie Stevens overigens zeer nauw aan het hart ligt nadat Xavier Stevens, vader van Jochen, de Zolderse etmaalrace vorig jaar won.

Persbericht Stevens Motorsport



Dit artikel werd gepubliceerd door de redactie in Belcar Endurance op maandag 15 juli 2019 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 25H VW Fun Cup.
  • Skylimit Events

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons