van der Horst

33 vaste inschrijvingen voor EK NASCAR

Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2
Start Nascar Whelen Euro Series Elite 2
Niettegenstaande de moeilijke tijden is de NASCAR Whelen Euro Series erin geslaagd om 33 vaste inschrijvingen verdeeld over 17 teams, voor het komende seizoen aan te trekken. Onder die zeventien inschrijvingen ook de Belgische teams PK Carsport en Braxx Racing, beiden vaste waarden in het kampioenschap.
  • LTF
Hendriks Motorsport
Hendriks Motorsport
Huidig kampioen Hendriks Motorsport breidt zoals eerder gemeld uit en zet ditmaal drie wagens in, maar DF1 Racing doet nog beter met vier inschrijvingen, waarbij het daarenboven samenwerkt met Marko Stipp Motorsport dat óók nog een bolide aan de start brengt. CAAL Racing en Feed Vict Racing, het team van Jacques Villeneuve, komen ieder met vier wagens aan de start. Volgende teams houden het op twee bolides: Alex Caffi Motorsport, RDV Competition en 42 Racing. Memphis Racing, Mishumotors, Marko Stipp Motorsport, Team Bleekemolen en nieuwkomer TC Motorsports houden het elk bij een wagen.

Jerry de Weerdt
Jerry de Weerdt
De Belgische kleuren worden opnieuw verdedigd door PK Carsport en Braxx Racing, ieder met twee wagens alhoewel Braxx Racing nog werkt aan de inzet van een derde bolide en ook bij PK Carsport een derde wagen nog niet uitgesloten is. Jerry De Weerdt (Braxx Racing): “Ik kijk echt erg uit naar het komende seizoen temeer we hard gewerkt hebben deze winter om alles op zijn plaats te krijgen. We proberen momenteel nog goede rijders te vinden om een derde wagen an de start te brengen alhoewel ik denk dat we nu al een van de sterkste line-up’s hebben van het kampioenschap. Marc Goossens blijft het team trouw en hij zal zeker zorgen voor enkele podiumplaatsen, maar wij hebben ook veelbelovende jonge rijders in het team die voor mooie resultaten kunnen zorgen.”
 
Guillaume Dumarey en Anthony Kumpen
Guillaume Dumarey en Anthony Kumpen
Ook Anthony Kumpen (PK Carsport) gaat het seizoen met vertrouwen tegemoet: “Wij hebben in 2020 al een eerste race gewonnen met Alon Day in de #24 Monster Energy wagen bij de virtuele Watkins Glen race. Ik heb die race gevolgd en het was echt leuk. Dat er zoveel wagens aan de start komen van de NASCAR Whelen Euro Series is goed nieuws. Sinds ik toetrad tot de serie in 2014 heb ik altijd gezegd dat de EuroNASCAR een van de snelst groeiende kampioenschappen is in Europa. Het kampioenschap levert een bijzondere mix van ervaren en jonge rijders en dit steeds voor een grote menigte toeschouwers en de ambiance is altijd top.”Foto's: Thomas Smets, Hendriks Motorsport & Niels VaeckSchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Nascar Whelen Euro Series op vrijdag 27 maart 2020.
  • Hamofa Performance

Copyright 2000-2021 Autosport.be - Contacteer ons