van der Horst

39 vaste inschrijvingen voor het FIA WEC seizoen

Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Toyota Gazoo Racing - Toyota GR010 Hybrid
Voor zijn tiende verjaardag kan het FIA World Endurance Championship rekenen op de best gevulde startgrid sinds jaren. Niet minder dan 39 wagens prijken op de inschrijvingslijst voor het ganse seizoen. Bij de Hypercars tellen we ditmaal zes bolides, terwijl de LMP2 klasse de best gevulde is met niet minder dan 15 wagens.
  • Qvick Motors
Peugeot 9X8
Peugeot 9X8
De Hypercar klasse groeit dit jaar aan tot zes eenheden met de komst van Peugeot. Het Franse merk schreef twee 9x8 Hybrid Hypercars in die gedurende het seizoen hun debuut zullen maken. Peugeot zal dus nog niet aanwezig zijn bij de eerste manches van het jaar. Toyota verdedigt zijn titel en houdt het bij de gekende twee Toyota’s GR010 Hybrid. Alpine en Glickenhaus Racing schreven ieder één wagen in. Alpine doet nog een jaar verder met de A480 Gibson LMP1 en Glickenhaus Racing mikt op een volledig seizoen met één 007 LMH. Audi, Ferrari en Porsche zetten dit jaar de ontwikkeling van hun wagen verder met het oog op 2023.

Team WRT - Oreca 07
Team WRT - Oreca 07
Nog nooit stonden er zoveel LMP2 bolides op de inschrijvingslijst van het FIA WEC, 15 in het totaal. Met in gedachte de komst van de nieuwe hypercars proberen veel teams ervaring op te doen in de LMP2 klasse om dan in de nabije toekomst de overstap te kunnen maken naar de topklasse. Vier nieuwe teams vervoegen zo dit jaar de LMP2 grid, Team Penske, Prema Orlen Team, Vector Sport en Ultimate. Team WRT verdubbelt zijn effectieven tot twee wagens en vaste teams in de klasse zoals JOTA en United Autosports staan opnieuw aan de start. Richard Mille Racing brengt weer een volledige vrouwelijke line-up aan de start.

Chevrolet Corvette C8.R
Chevrolet Corvette C8.R
In de LMGTE Pro klasse krijgen we de terugkeer van Corvette Racing. Het Amerikaanse team schreef één Corvette C8.R in voor Tommy Milner en Nick Tandy en neemt het op tegen het Porsche GT team en AF Corse Ferrari die het ieder houden op twee wagens. De LMGTE Am klasse groeit aan tot 13 bolides; vijf Ferrari's, vijf Porsches en drie Aston Martins. Bij de teams in die klasse vinden we bekende namen als AF Corse, Dempsey-Proton Racing, Team Project 1, Iron Lynx, D’Station Racing en GR Racing terug.

Foto's: Geert Franquet, Peugeot Sport & Racing International PhotographySchrijf u in voor de Autosport.be nieuwsbrief!

Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in FIA World Endurance Championship op woensdag 12 januari 2022.
  • LTF

Copyright 2000-2022 Autosport.be - Contacteer ons