van der Horst

43 deelnemers voor de ELMS

Start 2020 ELMS 4 Hours of Spa
Start 2020 ELMS 4 Hours of Spa
De lijst met de deelnemers aan de European Le Mans Series werd vrijdag vrijgegeven en daarop staan niet minder dan 43 wagens. Een onverwacht succes gezien de huidige moeilijke economische situatie en tevens het maximum toegelaten aantal bolides.
Alle 16 wagens in de LM P2 klasse zijn van het type ORECA 07. G-Drive Racing en United Autosports, beiden met twee wagens behoren opnieuw tot de favorieten op de titel maar het is voornamelijk uitkijken naar de prestaties van het Belgische Team WRT dat met Robert Kubica een bekende naam binnenhaalde. De nieuwe Pro/Am categorie, waarbij op iedere wagen minsten een brons geklasseerde piloot moet uitkomen, telt zeven inschrijvingen.

DKR Engineering - Duqueine M30 LMP3
DKR Engineering - Duqueine M30 LMP3
De LM P3 klasse telt 17 wagens met naast vijftien Ligiers twee Duqueines. Ook hier neemt United Autosports, dat twee Ligiers inzet, de rol van titelfavoriet op zich. Ook zien we er het Luxemburgse DKR Engineering terug, het team koos voor een Duqueine. De LM GTE klasse bestaat uit tien wagens waarvan Ferraris 488 GTE met niet minder dan drie exemplaren voor Iron Lynx. Proton Competition vertegenwoordigt Porsche met twee 911 RSR terwijl TF Sport terugkeert naar de serie met één Aston Martin Vantage GTE. Voor het eerst worden alle deelnemers in de LM P2 en de GTE klasse uitgerust met Good Year rubbers, Michelin voorziet de LM P3 klasse van banden.

Foto's: Thomas Smets & Asian Le Mans Series
 



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op vrijdag 12 februari 2021.
  • LTF

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons