van der Horst

4H Dubai: Overtuigende zege voor Nielsen Racing

Nielsen Racing - Oreca 07
Nielsen Racing - Oreca 07
Vertrokken van op de pole domineerde de Nielsen Racing Oreca 07 LMP2 van Rodrigo Sales, Ben Hanley en Matt Bell de wedstrijd en haalde het met vier ronden voorsprong op de Graff Racing Oreca 07 van David Droux, Éric Trouillet en Sébastien Page. In de LMP3 klasse zag DKR Engineering een zekere zege verloren gaan toen de Duqueine op 20 minuten van de finish stil viel langs de baan waardoor CD Sport de dubbel pakte in de klasse.
Enkel in het eerste uur van de wedstrijd reed de Graff Racing Oreca even aan de leiding na een fout bij Nielsen Racing in het begin van de race. Maar daarna nam de Nielsen Racing Oreca de wedstrijd in handen en won makkelijk. Graff Racing werd tweede en troostte zich met de zege in de Pro-Am klasse. De High Class Racing Oreca van Dennis Andersen, Anders Fjordbach en Kevin Weeda vervolledigde het podium.

CD Sport - Ligier JSP320
CD Sport - Ligier JSP320
In de LMP3 klasse ging CD Sport lopen met de dubbel na de opgave van de DKR Engineering Duqueine van Laurents Hörr/Sebastian Alvarez/Mathieu De Barbuat. Michael Jensen, Nick Adcock en Édouard Cauhaupé haalden het voor Christophe Cresp, Antoine Doquin en Steven Palette. Ligier pakte alle podiumplaatsen met de derde plaats van de G-Drive Ligier van Fabrice Rossello, Xavier Llovera en Vyaceslav Gutak.  

Inception Racing - McLaren 720S GT3
Inception Racing - McLaren 720S GT3
Bij de GT’s ging de overwinning naar de Inception Racing McLaren 720S GT3 van Brendan Iribe, Ollie Millroy en Ben Barnicoat, maar er loopt nog een onderzoek naar de wagen wegens overdreven snelheid onder geel. De twee overige podiumplaatsen gingen naar Ferrari met de 488 GT3 van Rinaldi Racing (Rino Mastronardi/David Perel/Davide Rigon) voor het AF Corse exemplaar van Louis Prette/Vincent Abril/Conrad Grunewald. De zege in de Pro-Am klasse was voor de SPS Automotive Performance Mercedes-AMG van Valentin Plerburg, John Loggie en Mikael Grenier.

Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in Circuit Internationaal op zaterdag 12 februari 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons