van der Horst

4H Dubai: Twee op twee voor Nielsen Racing

Nielsen Racing - Oreca 07 Gibson
Nielsen Racing - Oreca 07 Gibson
Na zaterdag mocht Nielsen Racing ook op zondag weer op het hoogste schavot plaats nemen. Net zoals gisteren vertrokken Rodrigo Sales, Ben Hanley en Matt Bell vanaf pole, maar zij kenden ditmaal een aantal problemen in het begin van de race. Deze werden uiteindelijk overwonnen en op het einde van de rit behaalden ze de zege met een ronde voorsprong op de High Class Racing Oreca. In LMP3 kregen we een gelijkaardig verhaal als gisteren met DKR Engineering Duqueine D08, die in het laatste uur moest opgeven en ditmaal de overwinning aan de Nielsen Racing Ligier moest laten.
De Nielsen Racing Oreca had ditmaal toch te kampen met een paar problemen, waardoor de Oreca 07 LMP2 in de openingsfase van de wedstrijd zelfs de leiding moesten laten aan een LMP3-wagen. Ook later in de race moest Bell de pits opzoeken om een nieuwe deur te laten steken. Op dat moment nam Graff Racing de leiding, maar lang hielden ze niet stand en uiteindelijk zouden Sebastien Page, David Droux en Eric Trouillet als derde eindigen, na de High Class Racing Oreca van Anders Fjordbach, Dennis Andersen en Kevin Weeda.

Nielsen Racing - Ligier JS P320 Nissan
Nielsen Racing - Ligier JS P320 Nissan
Weer geen geluk voor DKR Engineering in Dubai. We kregen zelfs een déja-vu gevoel, want het trio Laurents Hörr/Sebastian Alvarez/Mathieu de Barbuat lagen comfortabel op kop tot deze laatste de wagen moest parkeren met een tweede opgave op rij als gevolg. Hiervan kon de Nielsen Racing Ligier van Colin Noble en Tony Wells profiteren, al kregen ze het nog even warm nadat ze in het laatste halfuur nog een straf kregen. Ze hielden net stand en bleven de CD Sport Ligiers van Christophe Cresp/Antoine Doquin/Steven Palette en Michael Jensen/Nick Adcock/Édouard Cauhaupé voor.

Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Rinaldi Racing - Ferrari 488 GT3
Ook drama bij de GT's. Na een geweldig duel tussen de Ferrari's van AF Corse en Rinaldi Racing, werd de race uiteindelijk beslist door een penalty voor de eerste wagen. Vincent Abril overschreedt teveel de track limits en mocht daarom een drive through afwerken. Hierdoor kreeg Davide Rigon, Rino Mastronardi en David Perel in het Rinaldi Racing exemplaar de overwinning cadeau. De AF Corse Ferrari van Abril/Louis Prette/Conrad Grunewald viel uiteindelijk terug naar de derde plaats, achter de Inception Racing McLaren van Ollie Millroy, Brendan Iribe en Ben Barnicoat. In de Pro-Am klasse ging de winst weer naar de SPS Automotive Performance Mercedes-AMG van Valentin Plerburg, John Loggie en Mikael Grenier. 

Foto's: Asian Le Mans Series



Dit artikel werd gepubliceerd door Thomas Smets in Circuit Internationaal op zondag 13 februari 2022.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2024 Autosport.be - Contacteer ons