van der Horst

4H Imola: Nicolas Lapierre zet DragonSpeed ORECA 05 op pole

Nicolas Lapierre
Nicolas Lapierre
In zijn ultieme ronde slaagde Nicolas Lapierre er in om de DragonSpeed ORECA 05 op de pole te zetten voor de 4 Hours of Imola, de tweede manche van de European Le Mans Series. De Fransman legde een ronde af in 1:33.780 en was daarmee 0.035 seconde sneller dan Mathias Beche, ook al in een ORECA 05, het exemplaar van Thiriet by TDS Racing. Daarachter volgden twee Ligiers, met de Panis-Barthez Compétition JS P2 voor het exemplaar van Krohn Racing.
Race Performance - Ligier JS P3
Race Performance - Ligier JS P3
Paul-Loup Chatin reed in zijn Ligier net dezelfde tijd als Beche in de Thiriet by TDS Racing ORECA, maar aangezien Beche zijn tijd eerder neerzette, kreeg de Panis-Barthez Compétition bolide de derde plaats toebedeeld. Giedo van der Garde zette de G-Drive Gibson 015S op de vijfde plaats. Snelste in de LMP3 klasse was Wayne Boyd in de United Autosports Ligier JS P3, hij ging de Eurointernational Ligier van Giorgio Mondini en de tweede United Autosports Ligier vooraf. De Race Performance Ligier JS P3 van Bert Longin kwalificeerde zich op de 29ste plaats algemeen en als vijftiende in de LP3 klasse.

In de GTE klasse was het Porsche dat het laken naar zich toe trok, de Proton Competition 911 RSR 991 met Wolf Henzler aan het stuur ging de JMW Motorsport Ferrari 458 en de tweede Proton Competition Porsche vooraf.

Foto's: ELMS
 Dit artikel werd gepubliceerd door Niels Vaeck in European Le Mans Series op zaterdag 14 mei 2016 en is tevens terug te vinden in onze autosportkalender bij de meeting 4H Imola.
  • Dreamdrive

Copyright 2000-2023 Autosport.be - Contacteer ons